Eerste kogelslingerwedstrijd met vier CR's

27 maart 2016

Woerden, zaterdag 26 maart 2016 - Met de baanrenovatie in 2015 heeft atletiekvereniging Clytoneus een slingerkooi gekregen. Dit werd paaszaterdag gevierd met een eerste slingerwedstrijd in het outdoorseizoen 2016. Er hadden zich 28 atleten vanuit het gehele land ingeschreven, waaronder ook atleten van de organiserende vereniging.

Thijs Ros wilde alvast oefenen voor de eerste competitiewedstrijd. Hij deed maar liefst in beide groepen mee, wat betekende dat hij de 7,25 kilo wegende kogel maar liefst twaalf keer heeft weggesmeten. Zijn eerste worp bleef echter de verste ( 29,62 m). Dit was goed voor een nieuw clubrecord bij de masters mannen 35.

Mirjam van den Bremen wierp haar eerste wedstrijd met de 3 kilo kogel. Dat was nog erg wennen voor haar en daardoor was zij niet helemaal tevreden met haar prestatie ( 32,73 m), maar ook dit was wel goed voor een clubrecord master vrouwen 50.

Laurens Corbière is eerstejaars A-junior en moest daarom voor het eerst met een 6 kilo kogel werpen. Hij heeft al 1,5 jaar niet meer op dit onderdeel getraind, omdat hij zich meer gespecialiseerd heeft op andere onderwerpen. Toch wist hij al zijn worpen over de 30 m te werpen en was dan ook zeer tevreden met zijn uiteindelijke 32,32m. Ook hij wierp hiermee een clubrecord.

De laatste atleet van Clytoneus was Femke Corbière. In de trainingen staat zij al wekelijks erg ver te werpen. Het resultaat in de wedstrijd mocht er zijn, 39.19m. Dit betekende een nieuw persoonlijk en clubrecord. Die 40m gaat er vast wel komen dit seizoen.

Foto: Anno Visser

Meer foto’s op de website van Ed Turk: www.edturk.com

Uitslagen