Stormachtige run bike run

31 maart 2016

Woerden, 28 maart 2016 - Traditioneel stond tweede paasdag voor de Bike Center Woerden triatleten de tweede wedstrijd in het clubkampioenschap op het programma; de Triple A Run-Bike-Run. Een wedstrijd over 7,2 km lopen, deels op de atletiekbaan, deels door het Cromwijckpark, 31,5 km fietsen op een autoluw parcours rond de snelweg en 3,6 km lopen, wederom op de baan en in het park. Ook kon gekozen worden de helft te lopen, met daarbij 15 km fietsen. Ondanks code geel vanwege de storm was de wedstrijd met ruim 30 deelnemers goed bezocht.

Bij de heren was het Lennart Kleinjans die de lange afstand op zijn naam schreef. Hij finishte ruim voor de andere heren in 01:39:39. Daarachter was het wat spannender, maar Herman Stelling liet zijn voorsprong op Erwin Verwey niet meer glippen en kwam als tweede heer over de streep. 

Het lange afstand werd bij de dames gedomineerd door Mandy Verbakel. Met de zwemloop in de Meern van vorige dag nog in de benen finishte Mandy in een tijd van 02:02:22. Sylvia Boxmeer was goed op dreef maar moest helaas afhaken door een lekke band. Susanne Sprong en Siepke van den Burg pakten de tweede en derde plaats.

Op de halve afstand schoot Sander Palm uit de startblokken en met Erik Visser op zijn hielen. De twee verloren elkaar niet uit het zicht, maar Sander wist zijn voorsprong tijdens alle onderdelen te behouden en finishte in 00:53:06. Kort daar achter kwam Erik over de streep gevolgd door Maurits Peeters. 

Bij de dames waren Aafke Smeets en Marriette Kooijman de snelste lopers en zij bleven ook tijdens de fietsrondes bij elkaar in de buurt. Uiteindelijk bereikte Aafke het eerste de finish in 01:04:45 op de voet gevolgd door Mariette. Even later kwam Hanneke Bergsma als derde dame over de streep.

Na afloop kon nog een uitgebreide nabespreking gedaan worden tijdens een speciaal voor de triatleten georganiseerde paasbrunch.

Tot slot nog een dankwoord voor alle vrijwilligers. Mede dankzij hun hulp kon er weer een mooie wedstrijd worden neergezet.