Zeer geslaagde 1e zwemloop

6 maart 2016

Woerden, 6 maart 2016 - Zondagmiddag stond voor de Bike Center Woerden triatleten de eerste zwemloop van dit seizoen op het programma. De zwemloop telt samen met andere wedstrijden en triatlons mee voor het clubkampioenschap. De deelnemers van de zwemloop konden deze zwemloop kiezen uit een lange afstand van 1 kilometer zwemmen en 10 kilometer lopen of de korte variant (500 mtr/5 km.).

Met bijna 40 deelnemers was het een goed bezette wedstrijd. Bij aanvang was de lucht strakblauw en zat er duidelijk voorjaar in de lucht. Echter, toen de deelnemers na het zwemmen aan het hardlopen begonnen kwam de regen met bakken uit de lucht.

Johan Remmits legde op de lange afstand de 40 banen in het Batensteinbad het snelste af. Zijn voorsprong kon hij tijdens het hardlopen echter niet behouden. Lennart Kleinjans liep een snelle 10 km en finishte als eerste met een ruime voorsprong in een tijd van 51:44. Andy Koolmees kwam als tweede binnen, gevold door Johan Remmits.

Bij de dames kwam Gea Boschker als eerste het bad uit, gevolgd door Aafke Smeets. Even later volgde ook Siepke v.d. Burg. Gea wist haar voorsprong tijdens het lopen nog verder te vergroten en finishte met een tijd van 01:07:18. Siepke wist tijdens het lopen in de buurt te komen van Aafke maar kwam net tekort om haar nog bij te halen.

Op de halve afstand was Jasper Goudenaar de snelste zwemmer. Tijdens het looponderdeel werd hij door de andere heren bijgehaald. Erik Visser zette een goede loopprestatie neer en finishte als eerste met een tijd van 30:33. Maurits Peters en Roeland v.d. Bosch volgden kort daarna.

Bij de dames deden dit keer twee hele snelle zwemsters mee. Kristel Bosch kwam net iets eerder uit het bad dan Mandy Verbakel. Mandy was voorafgaand aan de wedstrijd ziek geweest en moest helaas haar achtervolging staken. Kristel was door niemand meer bij te halen en finishte met ruime voorsprong op de andere dames in een tijd van 32:10. Claudia v.d. Laan en Janine Jongepier finishten vlak na elkaar als tweede en derde dame.

De zwemloop werd mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers. We waren allen bijzonder blij om ook onze Siem Appeldoorn weer te verwelkomen na een zware periode.

Winnaars heren hele afstand: Lennart Kleinjans, Andy Koolmees en Johan Remmits (ontbreekt op de foto)

Winnaressen dames hele afstand: Gea Boschker, Aafke Smeets en Siepke van de Burg

Winnaars heren halve afstand: Erik Visser, Maurits Peters en Roeland v.d. Bosch

Winnaressen dames halve afstand: Kristel Bosch, Claudia van de Laan en Janine Jongepier