Verslag Open Meerkamp

31 augustus 2016

Woerden, 27/28 augustus 2016 - Afgelopen weekend vond bij AV Clytoneus een Open Meerkamp plaats waaraan zowel nationale als internationale atleten deelnamen. Een meerkamp bij de mannen bestaat uit tien en bij de dames uit zeven onderdelen. Bij de mannensenioren won Bas Markies van AV’34 uit Apeldoorn met 7.376 punten. De tweede plaats ging naar de Est Mikk-Mikhel Arro (6.226 punten) en het podium werd gecompleteerd door de Let Kaspar Kazemaks (6.189).


Bas Markies (foto: Jeroen Bosman)

Bij de vrouwen bestond het gehele deelnemersveld op de zevenkamp uit buitenlandse atleten. Helaas werden meerdere vrouwen gekweld door blessureleed en wisten slechts twee vrouwen de zevenkamp te voltooien. Jessica Taylor uit Groot-Brittannië won met een puntentotaal van 5.873 gevolgd door de Poolse Paulina Ligarska die op precies 5.000 punten eindigde.

Naast de seniorenmeerkampen werd ook bij de junioren gestreden. Bij de jongens junioren A ging de overwinning naar PAC Rotterdam talent Rafael Raap (6.763 punten) en bij de junioren B naar Sam Talbot uit Groot-Brittannië (7.033 punten). Bij de meisjes A junioren was er slechts één deelneemster. Om te winnen moest zij uiteraard wel haar meerkamp voltooien. Dit deed Lucy Chappell uit Groot-Britannië met een puntentotaal van 4.530. Bij de meisjes B junioren was de overwinning voor Britta de Haan van de organiserende vereniging Clytoneus. Zij won haar zevenkamp met 4.680 punten


Britta de Haan (foto: Mirjam van de Bremen)

Foto's van Marguerite Schoemaker zijn hier te vinden.