Informatie winterseizoen 2017

22 oktober 2017

Herfstvakantie: een weekje vrij, een jaartje ouder, naar binnen?

De parktraining gaat wel door. Na de herfstvakantie worden jullie een atletiekjaar ouder. Velen van jullie schuiven een categorie omhoog en de eerstejaars worden tweedejaars. Als je een categorie doorschuift kun je je nieuwe trainingstijden vinden op www.clytoneus.nl/trainingen/trainingen-per-categorie.

De peuterpret is vanaf zaterdag 28 oktober in sporthal Essenlaan. En vanaf dinsdag 24 oktober gaan de mini- en c-pupillen weer in sporthal Bulwijk en de b-pupillen weer in sporthal Essenlaan trainen. De oudere kinderen blijven op de baan trainen.

Crossen in het CCC

De dagen beginnen weer snel korter te worden, buiten wordt het kouder en natter. Het gras op de baan en in het park begint in een modderpoel te veranderen. Dit zijn de tekenen dat het cross-seizoen weer gaat beginnen! Ook dit jaar gaan we met de jeugd van Clytoneus weer naar een flink aantal crosswedstrijden in de buurt. De crossjes tellen ook mee voor het CCC, dat is het Clytoneus Cross Circuit. We hebben een paar wedstrijdjes uitgekozen waarvan we het leuk vinden als veel leden van onze club meedoen. Je kunt elke wedstrijd punten verdienen en aan het einde van het cross-seizoen kijken we wie de meeste punten heeft gehaald in zijn categorie. Dan zien we wie dé crossers van onze club zijn.

De wedstrijden die dit jaar mee tellen zijn:

 • 4  november 2017 Zeewolde   (Regiocross-circuit)
 • 18 november 2017  Reeuwijkse Hout Cross   (ZHM circuit)
 • 16 december 2017 Amersfoort   (Regiocross-circuit)
 • 31 december 2017 Sylvestercross Soest   (Nationaal)
 • 6 januari 2017 Woerden   (Nieuwjaarscross)
 • 27 januari 2018 Henschotermeer (Regiocross-circuit)
 • 10 februari  2018 Aarcross Alphen a/d Rijn   (ZHM circuit)
 • 17 maart 2018 - finale AV Pijnenburg, Soest (alleen na kwalificatie)

De puntentelling is als volgt:

 • 100 Punten voor deelname aan een wedstrijd
 • 50 Punten 1ste plek
 • 40 Punten 2de plek
 • 30 Punten 3de plek
 • 20 Punten per clubgenoot die deelneemt aan dezelfde race
 • 10 Punten per clubgenoot die achter je eindigt

Met deze puntentelling willen we goede prestaties én deelname belonen. We zullen de tussenstand bijhouden op onze website. De prijsuitreiking zullen we doen na de eerste parktraining na de laatste regiocross, onder voorbehoud op 3 februari.

Inschrijven en vervoer

Omdat we het leuk vinden als we met veel jeugdatleten aan de start verschijnen, zal de club de inschrijving regelen en betalen, én zullen we het vervoer organiseren. Geef op dit adres aan ons door welke crossen je mee wilt doen en wanneer je ouders kunnen rijden. Als iedereen ongeveer twee keer rijdt kunnen alle kinderen mee.

Meld je uiterlijk 14 dagen voor de wedstrijd aan of af, want anders kost het de club voor niks geld. Het makkelijkst is het als je je inschrijving voor de hele winter in één keer doorgeeft. We zullen ook zorgen dat er genoeg trainers zijn om de atleten te begeleiden.

Indoor in Utrecht en Apeldoorn

Wie niet van modder en kou houdt (of de atletiekonderdelen een beetje mist), kan in de winter ook de sprint- en technische nummers blijven beoefenen. Er worden ook weer een aantal wedstrijden georganiseerd die interessant zijn voor de Clytoneus jeugd:

We hebben besloten dat jullie hier zelf voor inschrijven. Dat kan via de linkjes die hierboven staan. Als wij het voor de hele groep moeten doen, zijn we misschien te laat. Als je een echte indoor fan bent zet je de inschrijf- en wedstrijddatum nu al in je agenda!

Hier zie je een foto van de hal in Apeldoorn, super cool om hier te sporten

Mirjam bedankt! Welkom Elise!

Afgelopen winters werden de inschrijvingen voor de crossjes geregeld door Mirjam Groen in 't Woud. Helaas nemen we afscheid van Mirjam, want ze gaat zich ergens anders voor inzetten. We willen haar ontzettend bedanken voor haar inzet om de inschrijvingen altijd zo soepel te regelen! Ze heeft zo heel wat zweetdruppels en moddervlekken bij jullie op haar geweten.

Omdat Mirjam alles altijd goed regelt heeft ze zelf voor een vervanger gezorgd in de persoon van Elise van Triest; de moeder van Anton, Anniek en William. Elise, welkom! Geweldig dat je het wilt overnemen.

Voor vragen over het CCC kun je terecht bij Lennart (lennart.kleinjans@clytoneus.nl) en voor inschrijvingen voor de crossen bij Elise via jeugdclytoneus@gmail.com. Inschrijven voor de indoor moet je dus zelf doen ;)

Met vriendelijke groet,

AV Clytoneus

Elise van Triest, jeugdclytoneus@gmail.com
Lennart Kleinjans (lennart.kleinjans@clytoneus.nl)