Uitslag lange loopmeerkamp 10 km

6 oktober 2017

 

In de nacht van 4 op 5 oktober 2017 hadden we last van de tweede Herfststorm dit jaar. Meteorologisch gezien dan, want bij mij begint de Herfst pas rond 21 september en de eerste storm was op 13 september en dat is dus nog in de zomer. De vooruitzichten waren niet best en van veel wind houden lopers niet. Al met al viel het reuze mee, het was droog en met een windkracht 3 tot 4 kunnen we aardig leven. Onze starter Arjan zou pas laat aankomen wat betekende dat de rest van de jury leden de wedstrijdattributen moesten klaarzetten. Een voorwaarde is wel dat ze er bij kunnen en dat is voor een select gezelschap weggelegd waaronder ondergetekende. Lopend onderweg naar de baan realiseerde ik me dat ik de sleutel niet bij me had en moest het thuisfront gemobiliseerd worden, heen en weer lopen met een 10 km voor de boeg is niet echt een optie. Arjan bleek niet zo laat aan te komen als was gepland en voor dat mijn sleutel gearriveerd was, was hij al op de club. De BSO heeft een compleet nieuwe inrichting verzorgd in ons clubhuis waardoor alles vorige week ingepakt was maar nog niet uitgepakt. De zoektocht naar speldjes, inschrijf- en rondenlijsten kon beginnen. Alles ruim op tijd gevonden en opgezet zodat de wedstrijd kon aanvangen om 20:00 uur.  

Zoals al eerder genoemd waren de omstandigheden best prima te noemen, weinig wind en een temperatuur rond de 10 - 12 graden. Bij deze temperatuur kan je je warmte goed kwijt en is het niet te koud. Er waren voldoende juryleden om in één serie te starten, wat vooraf niet zo zeker was. De tijden van de atleten lopen zo ver uiteen dat 2 ronden of meer gedubbeld worden tot de mogelijkheden behoren. Dit is dan een hele administratie voor de jury om het aantal afgelegde ronden bij te houden per atleet. De opkomst voor een 10 km was zeer behoorlijk te noemen, de hele startboog was gevuld met 18 atleten. De resultaten zijn hieronder weergegeven. Wat nog rest van de loopmeerkamp is de inhaal of verbeteravond op 12 oktober 2017 aanvang 20:00 uur. De laatste mogelijkheid om een eerder gemiste avond aan te vullen of een mogelijkheid om een avond waarbij het allemaal niet zo lekker liep te herstellen met een betere tijd

Bij het verwerken van de uitslag moet ik constateren dat de 10 km bijna het best bezette onderdeel was van de lange loopmeerkamp, alleen de 5 km is met 19 deelnemers iets beter bezet geweest. Het totaal aan verschillende deelnemers komt nu op 28.

Een tiental mensen kan nog een volledige cyclus op de borden krijgen, bij deze een oproep om dat op de inhaalavond te completeren.

Paul van Kakum