Uitslagen deelname aan loopwedstrijden

8 november 2017

Op vrijdagavond deed het echtpaar Muller-Zijderveld mee aan de sfeervolle Bergrace by Night in Wageningen. Ben behaalde op de 11,6 km een tijd van 47:36 en Margriet 1:01:00.

Rob Stofberg ging zaterdag naar Epe om daar deel te nemen aan de 10 km van de Najaarsloop. Op een bosrijk parcours werd hij met een tijd van 49:07 44ste.

Op zaterdag was ook de FloraCross in Bosloop. In het Bentwoud was een uitdagend parcours uitgezet met genoeg modder, plassen en heuvelbeklimming. Diverse deelnemers verloren een schoen in de modder en kwamen op hun sokken over de finish. Jacko de Kort liet zich daardoor niet van de wijs brengen, want hij werd op de 9 km bij de M40 derde in de tijd van 40:32 vlak achter de nummer twee. Zefanja de Feijter liep deze afstand in 43:42 en eindigde als twaalfde.

De beroemde Berenloop vond zondag 5 november plaats. Vier Clytoneus-atleten waren naar Terschelling afgereisd en deden mee aan de halve marathon. Op een fraaie en afwisselende route deels over het strand liep Dirk Blom een tijd van 1:37:28 en werd daarmee in zijn leeftijdscategorie derde. Een geweldige prestatie. Onno Bremer liep 1:57:00 en de triatleten Robert de Graaf en Claudia van der Laan behaalden ieder een tijd van 2:03:57.

Ook op zondag was de 27ste Zilveren Turfloop. Het weer was prachtig tot ongeveer kwart over twaalf, toen een flinke regenbui losbarstte. Veel lopers op de langste afstand (16,1 km) hadden hier nog last van, maar de meeste anderen liepen onder prachtige omstandigheden. Op de 10 km behaalde Gerard Hagoort de mooie tijd van 39:56. Willem Brummel liep de afstand in 46:44 en was daar zeer tevreden mee. Hilda Brak deed mee met de 16,1 km en kwam nat over de finish in een tijd van 1:19:52. Dat was goed voor een vierde plek in haar leeftijdscategorie.