Verslag en uitslag Knotwilgenloop 2017

26 februari 2017

Woerden, 27 februari 2017 - Zaterdag beleefden we weer de Knotwilgenloop, die elk jaar wordt gehouden op de laatste zaterdag van februari en inmiddels een begrip is in de loperswereld. Met een deelname van 316 lopers en loopsters ging een iets geringer aantal van start dan voorgaande jaren. Ondanks de kille en vrij stevige wind werden mooie tijden gelopen.

Snelste man in de wedstrijd van de halve marathon was Dirk Wijnalda uit Bunnik met een tijd van 1.15.31 uur. Hij behoort tot de categorie Mannen 35+. Bij de wedstrijdatleten senioren ging de winst naar Ronnie Overgauw uit Zoutelande. Bij de mannen 45+ kon Melchior van der Pol uit Apeldoorn de beker in ontvangst nemen. De mannen 55+ moesten hun meerdere erkennen in Ed Baks uit Nieuwegein en Wim Elshout uit Hillegom finishte als eerste bij de Mannen 65+.

De winst bij de vrouwen ging naar Simche Heringa (categorie 35+) uit Utrecht in 1.26.32 uur en bij de Vrouwen 45+ kwam Ingrid Vanhorick uit Gouda als winnares of de finishlijn.

Woerdenaar Johan Poppe kwam bij de prestatielopers als eerste binnen en eindigde als zevende in het hele veld. Absoluut een voortreffelijke prestatie.

De prestatieloop over 15 kilometer werd gewonnen door Woerdenaar Zefanja de Feijter, lid van AV Clytoneus.

De 10 kilometerprestatieloop was een prooi voor Woerdenaar Wilfred Verhagen en Clytoneus-atleet Tim Valentijn maakte het Woerdense succes compleet door als eerste op de 5 kilometer over de finishlijn te snellen.

Uitslag

Hier vindt u de volledige uitslag van de Knotwilgenloop van zaterdag 25 februari 2017.