Uitslag 36ste Zomeravondcup

17 juni 2017

De Zomeravondcup bestaat uit vier wedstrijden die op twee dinsdag- en twee woensdagavonden in de maanden april, mei en juni worden gehouden. De eerste twee keer voert het parcours door landgoed Amelisweerd, aan de oostkant van Utrecht. De laatste twee keer voert het parcours langs de Vecht en rond Oud Zuilen aan de noordkant van Utrecht. De beide parcoursen zijn snel en lopen door het buitengebied van de stad Utrecht.

Je kunt meedoen aan een prestatieloop over 5 of 10 kilometer. De 10 kilometer afstand kun je ook als klassement over drie of vier wedstrijden lopen: de drie snelste tijden tellen dan mee voor het klassement. De Zomeravondcup trekt altijd goede lopers.

Ook dit jaar deden atleten van Clytoneus mee, zowel aan de prestatielopen als het klassement. De laatste Zomeravondcupwedstrijd vond plaats op 7 juni, een dag met veel regen en harde wind. Maar gelukkig werd het tegen het eind van de middag droog. De wind bleef helaas hard waaien. Onder deze omstandigheden werden op de 10 km de volgende prestaties geleverd:

Jacko de Kort 40:01
Zefanja de Feijter 40:48
Wouter Verboon 44:20
Rob Stofberg 47:34
Willem Brummel 48:45
Ton Vreman 50:06

Na de wedstrijd werd het klassement opgemaakt en de prijzen uitgereikt. Jacko behaalde een zesde plaats bij M40. Bij de M45 viel Zefanja met zijn viere plaats net buiten het podium. Wouter werd in deze categorie zesde. Rob werd vijfde in de categorie M55.

Volgend jaar is de 37ste Zomeravondcup en misschien een idee om eens een keer aan deel te nemen.