2e competitiewedstrijd C-meisjes

7 juni 2017

Een prachtige 5e plek

Utrecht, 27 mei 2017 - Alweer bijna twee weken geleden vond de tweede regionale competitiewedstrijd plaats. We vertrokken om half tien ’s morgens naar AV Hellas. Dat was niet heel ver (Utrecht), dus we waren er zo.

De dag begon met discuswerpen bij de meisjes C-junioren en Maaike en Linn stonden op dat onderdeel en maakten zich klaar. Maaike’s worp kwam over de achttien meter en door deze worp had ze dan ook een nieuw PR. Deze worp bracht haar naar de vierde plek. Linn gooide ook erg ver en met een 13,89 werd zij elfde en ook zij had een nieuw PR.

Tijdens het discuswerpen werd ook ingelopen voor de 4x80 estafette voor de meisjes junioren C, deze zouden Rixt, Angelle, Hannah en Linn lopen. Tijdens de training was echter niet geoefend voor discuswerpen en alle stapjes moesten ter plekke uitgemeten worden. Ondanks een wat slordige wissel was het voor Rixt, Hannah en Linn een PR en eindigden zij op een achtste plaats.

Om half één begon het verspringen. Maaike was net klaar met discuswerpen en kon direct door. Rosalies eerste onderdeel ging van start. Met een paar mooie sprongen, sprong Maaike uiteindelijk 4,74 en Rosalie 3,15. Met deze sprongen behaalden ze beiden een nieuw PR en een derde en zeventiende plaats.

Een kwartier later begon het speerwerpen met Angelle en Linn, die aan haar laatste onderdeel begon. Met twee worpen die beiden over de dertien meter kwamen, die van Linn zelfs over de zestien meter, hadden zij ook beiden weer een nieuw PR.

Angelle moest tijdens het speerwerpen ook nog haar tweede looponderdeel en tevens haar laatste onderdeel doen, de 80 meter horden. Rosalie liep ook haar eerste en enige looponderdeel. En om de traditie door te zetten liepen zij beiden richting een nieuw PR. Dat PR behaalden ze dan ook. En zij behaalden een vijftiende en negentiende plaats.

Hoog en 800 meter startten vlak na elkaar en Rixt mocht in plaats van in de tweede serie in de tweede serie 800 meter rennen. Ze won dan ook die serie, Hannah liep in dezelfde serie en ze behaalden beiden een nieuw PR op deze (te) hete dag. Rixt moest daarna hoogspringen en doordat de 800 meter erg inspanningsvol was geweest moest zij overgeven. Ondanks dat heeft zij toch 1,30 gesprongen. Dan wel geen PR, maar een knappe prestatie.

Als laatste werponderdeel was kogel aan de beurt. Rosalie zou werpen voor Clytoneus en wierp over de zes meter heen. Dat was een PR voor haar en om de dag mooi af te sluiten met drie PR’s werd zij ook nog eens twaalfde in de serie, wat een betere ranking was dan bij haar vorige onderdelen.

Als allerlaatste onderdeel liepen Hannah en Maaike de 150 meter. Hannah had deze afstand nog nooit gelopen en dit was dus sowieso al een PR voor haar, maar met een tijd twee tiende boven de 25 seconden werd zij toch nog drieëntwintigste. Maaike liep ook nog een PR en sloot deze dag af met drie PR’s en een mooie derde plaats.

Deze tropische dag was, ondanks de hitte, vol nieuwe PR’s en ook de andere teams hebben het goed gedaan, omdat het een C/D competitie was kon je in de tussentijd ook bij andere teams kijken. Met een vierde plaats voor de jongens C-junioren, een veertiende plaats voor de jongens junioren-D en een prachtige vijfde plek voor de meisjes D-junioren was deze dag een groot succes.