Succesvol Triathlonweekend

4 juli 2017

1/2 juli 2017 - Het weekend was succesvol voor de dames van de triatlonafdeling van AV Clytoneus. Bij wedstrijden in Noordwijkerhout, Beesd en Didam werd gestreden op diverse afstanden.

Mandy Verbakel pakte de winst bij de achtste triatlon (500m zwem, 20 km fiets, 5 km loop) in Noordwijkerhout. Zij won de wedstrijd in 1u.06.38. Het zwemmen was voor haar een zwaar gevecht met alleen maar mannen in de baan. Daarna in gevecht met de wind op de fiets, maar na een paar km zat ze er lekker in en kon het tempo verhogen. Ook de loopkilometers gingen weer lekker. Met een eindtijd van 1.06,38 zette ze een fantastische prestatie neer.

In Beesd ging Marloes Voorhout een pittige wedstrijd in. Zij werd tweede dame overall op de kwart afstand (1000m zwem, 40 km fiets, 10 km loop) in 2.24.39.

In Didam gingen 4 dames van start op de halve afstand (2000 m zwem, 80 km fietsen en 20 km hardlopen). Ook daar podiumplaatsen, brons voor Gea Boschker in een fantastische tijd van 4u.44.23 bij de dames 40+. Hilda Brak werd derde in haar categorie 50+. Deze afstand werd ook succesvol afgelegd door Corinna Mocking 5u.03.58 en Susanna Sprong-Giostrelli 5u.45.57. Clytoneus werd bij de mannen vertegenwoordigd door Michael Meijer, hij zette een eindtijd neer van 4u.27.28.

Bij de 41vandeHoef werd de beker voor de 2e en 3e plaats uitgereikt aan respectievelijk Liesbeth van Wijk en Marjolein Biermans. Deze wedstrijd gaat over 1000 m zwemmen, vervolgens een gezamenlijke start voor het fietsonderdeel over 30 km. Ook het laatste onderdeel, het hardlopen over 10 km gaat weer op een zelfde tijd van start voor alle deelnemers. Liesbeth en Marjolein hebben op alle onderdelen een mooie prestatie neergezet. Diverse podia werden dit weekend gevuld met de Clytoneus-kleuren.

In Holten gingen Erik Visser en Boris Kock van start op de Olympische afstand (1500 m zwem, 40 km fiets en 10 km loop). Geen podium maar wel een hele mooie eindtijd, Erik in 2u.31.41 en Boris volgde er kort op in 2u.32.51. Boris was Erik voor met het zwemmen en fietsen, maar Erik pakte bij het looponderdeel zijn clubmaatje terug.

Een mooi sportweekend, dit smaakt naar meer. De komende maanden zullen nog diverse triatlons bezocht worden.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden.