Winderige Polderloop

6 augustus 2017

Op donderdagavond 3 augustus, om 20:00 uur viel het startschot voor 450 deelnemers aan de 10 km van 29e editie Polderloop. De Polderloop is een vast onderdeel van het Polderfeest in de De Kwakel en altijd goed georganiseerd.

De condities om te lopen waren niet optimaal. Wel een mooi temperatuur met 21 graden en een zonnetje maar een stevige wind (windkracht 5). Het was dan ook behoorlijk knokken. Lopen met tegenwind kost extra energie, bij windkracht 5 al snel zo’n 25 procent. Het voordeel van wind mee compenseert dat helaas niet helemaal. De netto-tijden waren dan ook ietsje minder dan gehoopt:

Rob Stofberg             46:26

Ton Vreman               47:53

Jan Knijff                    48:42

Hilde Brak                  49:03

Willem Brummel        49:12

Leo van den Hoven   49:56

Cees Methorst           54:16

Iedere deelnemer kreeg na afloop het traditionele plantje (roosje). Na de prijsuitreiking van de 10 kilometerloop was er voor de liefhebbers in de feesttent nog een optreden van het feesttrio Helemaal Top.

De komende weken zijn er meer avondwedstrijden waar je je krachten kunt meten of gewoon mee wil doen aan een leuke loop:

Donderdag 10 augustus               De Waverloop

Donderdag 17 augustus               Wilnis Dorpsloop

Vrijdag 25 augustus                      Baambrugge Dorpsloop

Maandag 28 augustus                  De Meijeloop