Topprestaties bij Triathlon Almere

10 september 2017

3,8 km zwemmen, 180 km wielrennen en 42,195 km hardlopen, allemaal achter elkaar. Zaterdag volbrachten negen Clytoneus atleten deze loodzware beproeving bij de Triathlon van Almere.

Na maanden van intensieve training, konden de atleten van het Bikecenter team zaterdag eindelijk van start. Om half acht in de ochtend klonk het startsein voor de eerste 3,8 kilometer zwemmen in het Weerwater van Almere. Corinna Mocking kwam als eerder het water uit, op de voet gevolgd door Gea Boschker. Zij konden als eersten van start met de twee fietsrondes van elk 90 kilometer door de Flevopolder. De aanhoudende regen en een enkele hagelbui leek de deelnemers niet te deren. Zij zetten allemaal prachtige tijden neer op het fietsonderdeel. Hessel-Aart van Essen reed de 180 kilometer zelfs in 5:41 uur.

Na het fietsgedeelte volgde nog een complete marathon. Er werd nog 42 kilometer gelopen verdeeld over 6 rondes van 7 kilometer rondom recreatieplan het Weerwater.  De Woerdense supporters waren massaal naar Almere getrokken om hun clubgenoten aan te moedigen. Ook zij konden genieten van het zonnetje dat inmiddels was doorgebroken.  

Cees de Heer kwam uiteindelijk na 10.50 uur rond half zeven ’s avonds als eerste over de finish. De monsterprestaties van de andere atleten: Michael Meijer 11:25 uur,  Gea Boschker 12:00 uur, Corinna Mocking 12:37 uur, Hessel-Aart van Essen 11:03 uur, Bart de Kruiff 11:49 uur, Arjen Eijlers 11:53 uur, Arjen van Iren 12:15 uur, Philip van der Klaauw 11:20 uur. Philip wist zijn afsluitende marathon nog in 3:36 uur te lopen. Daarmee verbeterde hij zijn totaaltijd van vorig jaar met ruim een haf uur.

Drie atleten volbrachten de halve afstand (1,9 km, 90 km, 21 km): John Blok 5:23 uur, Siepke van den Burg 6:38 uur, Hein van Hooft 5:38 uur.