Verslag Pupillenkamp 2017

28 september 2017

Woerden, 15/16 september 2017 - Al voor vijven komt de eerste pupil het terrein op en kort daarop volgt de rest, ze hebben er zin in! Rond zes uur wordt iedereen boven verwacht voor het diner, bereid door chef-kok Niels. Kwijlend komen ze naar het lopend buffet. Iedereen lust wel één, twee, en soms drie heerlijke broodjes hamburger! Gelukkig heeft Jochem een uitstekend inkoopbeleid en is er voor iedereen genoeg lekkers.

Rond een uur of acht ging het eerste spel van start. Het doel is een regenboog van dopjes te creëren met je team. Deze kleurrijke dopjes zijn te verdienen bij verschillende spelletjes. Na het startsein rennen de kinderen het veld op om dingen uit te beelden, quizvragen te beantwoorden, trainers op te tillen en nog veel meer opdrachten te voltooien. Na een tijdje vormden zich al heel wat regenbogen en kon een winnend team worden uitgeroepen!

Na een pauze vervolgde het programma met een film waarom werd gebruld van het lachen. Met wat hapjes en drankjes erbij leek het net alsof we in een heuse bioscoop zaten! Na de film was het al erg donker geworden en was het tijd voor een griezelverhaal… Alsof dat nog niet erg genoeg was, gingen de kinderen in groepjes daarna naar buiten, het bos in, om Sjaak Scheefneus te zoeken. Voor sommigen was dit echter te spannend en zij bleven op de club of sprongen halverwege achterop bij Lars.

Na een stevige en ietwat natte wandeling met spoken, geesten en vampiers (ja, ze bestaan echt!) had iedereen zin in z’n warme pyjama en droge tent. Alhoewel droge tent, de tent van ondermeer Marijn had het niet drooggehouden en stond helemaal blank! Gelukkig had iedereen natuurlijk extra droge kleding meegenomen en konden ze lekker gaan slapen.

Zaterdagmorgen druppelden de kids beetje bij beetje uitgerust en wel (lees: inclusief wallen en gapend) het clubgebouw binnen. Tijd voor ontbijt! Daar knapte iedereen (en het weer!) van op. Om 9.30 werden alle superhelden beneden verwacht voor de uitleg van het superheldenspel. Na de uitleg popelden de superheldjes om aan de slag te gaan en zoveel mogelijk punten binnen te sprokkelen. Anderhalf uur lang werd er intensief discus gerold, soesjes gegooid, hoog gesprongen, snoepjes gevist, reddingstorens gebouwd en raketten gelanceerd.

Na een beker limonade en een spekkie begonnen we fris aan de laatste twee spellen. In teamverband werden er Mario Kart-races gedaan met supersonische karretjes, slalommen en estafettes. Bij het andere spel werden spullen geroofd en bewaakt. De trainers werden helaas helemaal ingemaakt door de kids, blijkbaar ook voor ons een iets te kort nachtje…

Iedereen was op dit moment moe en hongerig en dat kwam goed uit, want… De ouders waren inmiddels met versgebakken pannenkoeken aangekomen. Heerlijk heeft iedereen gesmuld van deze pannenkoeken, bedankt papa’s  en mama’s! Na de prijsuitreiking was het einde toch echt daar en was het tijd om de tentjes op te ruimen en thuis lekker bij te gaan slapen.

We hopen dat iedereen een leuk kamp gehad heeft! Bedankt voor jullie komst en gezelligheid, tot volgend jaar!

De jeugdcommissie