Genieten bij Triathlon Amersfoort

4 september 2017

Amersfoort, 3 september 2017 - Onder stralende omstandigheden gingen zes Bikecenter triathleten van start in Amersfoort, vijf op de sprintafstand en een op de Olympische afstand. Het was de tweede keer dat deze triathlon plaatsvond, daarmee had de organisatie de wedstrijd op een aantal fronten ook sterk verbeterd.

Er werd eerst gezwommen in de Eem. De atleten moesten eerst door een soort trechter. Zeker voor de mindere zwemmers maakt dat het erg lastig om in het goede spoor te komen. Het fietsparcours dat volgde was een mooi en afwisselend parcours met veel bochten. Het bleek aanzienlijk langer dan de 20 km die in een sprintafstand doorgaans wordt afgelegd. Het hardloop-gedeelte was door de binnenstad van Amersfoort echt genieten, aldus de deelnemers. De resultaten: Herman Stelling finishte als tweede in 1:15:18 uur.  Zijn broer Wilfred werd vijfde. 

Hilde Brak was de enige deelnemer op de Olympische afstand (1.500 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen). Zij werd knap vierde.

foto: Wilfred, Erik, Robert, Claudia, Herman.