Geslaagd Woerden Athletics & Snelste van Woerden

5 september 2017

Woerden, 2/3 september 2017 - Afgelopen weekend vond op de atletiekbaan in Woerden een internationale meerkamp plaats. Een meerkamp is een combinatieklassement van verschillende atletiekonderdelen. De meerkamp duurt twee dagen. De vrouwen doen een zevenkamp, de mannen een tienkamp. De prestatie op ieder onderdeel wordt omgezet in punten en de meest veelzijdige atleet wint

De wedstrijdorganisatie van Woerden Athletics heeft een goede reputatie op het gebied van het organiseren van meerkampen met een sterk internationaal deelnemersveld. Nederland is ook een echt meerkamp-land, zo werd Dafne Schippers eens derde op de wereldkampioenschappen meerkamp. Er deden het afgelopen WK atletiek in Londen vijf Nederlandse meerkampers mee (Eelco Sintnicolaas, Pieter Braun, Anouk Vetter (3e), Nadine Visser en Nadine Broersen).

In Woerden stond bij de mannen en de vrouwen een internationaal deelnemersveld aan de start. Bij de vrouwen won de Canadese topper Angela Whyte met overmacht. Bij de mannen zette het 21-jarige talent Loek van Zevenbergen uit Maassluis zijn beste meerkamp ooit neer, om daarmee zijn internationale concurrenten ruim achter zich te houden.

De Woerdense eer werd hooggehouden door de twee broers Daan en Hugo Jansen, beide lid van de organiserende vereniging AV Clytoneus. Daan werd tweede bij de A-junioren (17-18 jaar). Hij was constant over de verschillende onderdelen, maar opvallend was een sterk optreden op het hordelopen. Zijn broer Hugo mocht als 14-jarige uitkomen bij de B-junioren (15-16 jaar). Hij hield goed stand tussen de oudere jongens, vooral door een sterk optreden op de laatste twee nummers. Een enorme uithaal bij het speerwerpen en een slim ingedeelde 1500m toonden dat hij een veelzijdige atleet is.

Tijdens de Woerden Athletics was er ook een bijprogramma voor de lokale basisschooljeugd. Alle kinderen van de Woerdense basisscholen mochten gratis meedoen aan de wedstrijd "De Snelste van Woerden". Er waren zes bekers en natuurlijk deze eervolle titel te verdienen. Er werd over 100m gesprint, precies zoals dat op televisie gaat: met startnummers, startblokken en een pistool. De atletiektrainers gaven de kinderen vooraf goede tips om snel te sprinten.

De snelste kinderen van Woerden bleken te zijn:

Meisjes 4-6 jaar Guusje Hoogerbrugge
Jongens 4-6 jaar Silas Hagoort
Meisjes 7-9 jaar Isabelle van den Aardweg
Jongens 7-9 jaar Martijn Leih
Meisjes 10-12 jaar Suzanne Leih
Jongens 10-12 jaar Wes van Zuilen

Foto's gemaakt door Mirjam van den Breemen zijn hier te vinden.