Ros en Voorhout schitteren bij Run-Bike-Run in modderig Wijkpark

22 januari 2018

De ATB Run-Bike-Run van Clytoneus Woerden is zaterdag 20 januari 2018 bij de heren overtuigend gewonnen door Thijs Ros en bij de dames door Marloes Voorhout. Beiden waren de absolute uitblinkers in het wijkpark van Woerden. Thijs won met overtuiging en bleef zijn concurrent Han Poppema 49 seconden voor. Marloes wist een voorsprong van ruim vier minuten op te bouwen op nummer 2 Evi van Ekris.

Thijs die als tweede de wisselzone verliet, begon al snel aan zijn inhaalslag op de winnaar van vorig jaar Tim Valentijn. Met snelheid en souplesse fietste hij door het modderige wijkpark. Er was weinig van te merken dat hij voor deze wedstrijd nog aan een wedstrijd in het wijkpark van WTC Woerden had meegedaan. Terug in de wisselzone maakte Thijs zich op voor de laatste drie ronden lopen en finishte in een tijd van 44:51.

Ook hoefde Marloes Voorhout zich tijdens de wedstijd geen zorgen te maken dat haar voorsprong in gevaar kwam. Toch wekte zij niet de indruk dat zij zich spaarde. In volle vaart finishte zij in een eindtijd van 50:10. Mogelijk wilde zij een optimale voorsprong behalen op haar clubgenoten aangezien deze wedstijd meetelt voor het clubkampioenschap van de Woerdense Bike Center Woerden triathleten.

De winnaar van vorig jaar, Tim Valentijn, werd deze editie derde. Bij de duo’s wisten Arjen van Iren en Ronald Velner als eerste te finishen. Bij de dames was het moeder/dochter duo Gea en Leonie Boschker het snelste.

Al met al een geweldig evenement met na afloop voor de deelnemers en vrijwilligers soep met stokbrood.