Spannende strijd tijdens Run Bike Run

1 oktober 2018

Afgelopen zaterdag 29 september vond de jaarlijkse Najaars Run Bike Run van het BikeCenter Woerden Triathlonteam plaats. Van najaarsweer was nog geen sprake, waardoor een flink aantal deelnemers aan de start verscheen.

Start Run Bike Run

Lennart Kleinjans nam op de hele afstand bij het lopen al een flinke voorsprong. Na 20.35 minuten mocht hij de fiets pakken voor de 30 ronden fietsen op het WTC parcours. Op ruim een minuut volgden Tim Valentijn, Herman Stelling, het duo Koen & Daniël en daar kort achter Thijs Ros. Zij zochten elkaar op voor een inhaalrace op Kleinjans, maar dat lukte niet. Hij kon tijdens het fietsen zijn voorsprong zelfs wat uitbreiden naar twee minuten. Valentijn die niet helemaal fit was, kon het tempo niet volgen waardoor een strijd ontstond om de tweede plek tussen Stelling en Ros. Deze laatste hoopte tijdens het fietsen een gat te slaan maar slaagde daar niet in. Tijdens het laatste looponderdeel gaf Kleinjans nog extra gas. Hij finishte in 1.16.40 uur. Stelling kwam als tweede over de streep in 1.19.09, gevolgd door Ros in 1.19.44.
Bij de dames was de strijd op de hele afstand minder spannend, omdat Evi van Ekris als enige meedeed. Dat weerhield haar er niet van om een goede wedstrijd neer te zetten. Zeker tijdens het fietsen reed ze met de snelsten mee. Haar eindtijd was 1.30.32 uur. Bij de duo’s wonnen Koen & Daniël in 1.20.12.

Fietsen op het WTC parcours

Op de halve afstand namen Dion Vergeer en Bennie Muller een kleine voorsprong tijdens het eerste looponderdeel. Kort gevolgd door een vijftal, waarvan Jorén Kroon de beste fietspapieren leek te hebben. Tijdens het fietsen werd het klassement dan ook flink door elkaar geschut en bleef het met vijf man binnen een halve minuut erg spannend. Dion Vergeer kwam als winnaar uit de strijd in een tijd van 41.40 minuut, zeer kort gevolgd door Jorén Kroon in 41.42. Chris Snelleman maakte het podium compleet en zette een tijd neer van 42.12.

Bij de dames op de halve afstand miste Mandy Beukers het zwemmen niet om weer als eerste op de fiets te kunnen springen. Gevolgd door Marloes Voorhout en Corinne Mocking. Deze volgorde veranderde niet meer tijdens het fietsen, waardoor Mandy Beckers onbedreigd naar de winst liep. Haar eindtijd was 45.05, Marloes finishte in 47.09 voor Corinne in 50.35 minuten.

Het enige duo op de halve afstand, vader en zoon Erik en Tijn Kroon voltooiden de wedstrijd in 48.15.

Hiermee kwam er een einde aan een geslaagde Run Bike Run, met een kleine week herstel voor de Triathlon van Bodegraven. Dan worden voor de laatste keer dit seizoen de wedstrijdspullen gepakt en zal de beslissing vallen in de clubcompetitie. De volledige uitslagen van de Najaars Run Bike Run zijn te vinden op de website van Clytoneus.

De prijswinnaars