Informatiebrief over het Cross-seizoen

22 oktober 2018

Ook dit jaar gaan we met de jeugd van Clytoneus weer naar een flink aantal crosswedstrijden in de buurt. Deze crossjes tellen ook mee voor het CCC, dat is het Clytoneus Cross Circuit. We hebben een paar wedstrijdjes uitgekozen waarvan we het leuk vinden als er veel leden van onze club mee doen. Je kunt elke wedstrijd punten verdienen en aan het einde van het cross-seizoen kijken we wie over 6 wedstrijden de meeste punten heeft gehaald in zijn categorie. Dan zien we wie dé crossers van onze club zijn.

De wedstrijden die dit seizoen mee tellen zijn:

10 november

2018

Soest

Regiocross

(Crosscomp. Regio Zuid)

17 november

2018

Reeuwijk

Reeuwijkse Houtcross

(ZHM circuit)

08 december

2018

Gouda

Stroopwafelcross

(ZHM circuit)

15 december

2018

Zeewolde

Regiocross

(Crosscomp. Regio Zuid)

05 januari

2019

Woerden

Nieuwjaarscross

 

26 januari

2019

Amersfoort

Regiocross

(Crosscomp. Regio Zuid)

09 februari

2019

Alphen

Aarcross

(ZHM circuit)

02 maart

2019

Woerden

Molenvlietcross

 

Crossen die niet meetellen voor het CCC maar wellicht interessant zijn:

03 november 2018

31 december 2018

12 januari                    2019

16 maart                    2019

Boskoop        Floracross met estafettes!

Soest            Sylvestercross Waddinxveen Gouweboscross Warmenhuizen Finale Regiocross

(ZHM circuit)

(Nationaal) (ZHM circuit) (Regiocross)


De puntentelling is als volgt:

  • 100 Punten voor deelname wedstrijd
  • 50 Punten 1ste plek
  • 40 Punten 2de plek
  • 30 Punten 3de plek
  • 20 Punten per clubgenoot die deelneemt
  • 10 Punten per clubgenoot achter je

- De score van de beste 6 wedstrijden telt

Met deze berekening willen we goede prestaties én deelname belonen. We zullen de tussenstand bijhouden op onze website. De prijsuitreiking zullen we doen na afloop van de eerste parktraining een week na nieuwe Molenvlietcross, dus (onder voorbehoud) op 9 maart. Zoals je ziet telt de finale van de Regiocross niet mee omdat niet iedereen zich kwalificeert en zul je op eigen initiatief naar Boskoop en Waddinxveen moeten gaan om het ZHM circuit volledig mee te draaien.

Inschrijven en vervoer:

Omdat we het leuk vinden als we met veel jeugdatleten aan de start verschijnen zal de club de inschrijving regelen en betalen, én zullen we het vervoer organiseren. Dit geldt echter alleen voor de crossen in het CCC.

Als iedereen ongeveer twee keer rijdt kunnen alle kinderen mee. Geef op onderstaand mailadres aan ons door welke crossen je mee wilt doen en wanneer je ouders kunnen rijden. Het handigst is om in 1x voor alle wedstrijden aan te geven of je mee doet en of je ouders kunnen rijden, dan kunnen wij de indeling maken.

Meld je uiterlijk 14 dagen voor de wedstrijd aan of af, want anders zijn de kosten voor je eigen rekening. Het makkelijkst is het als je je inschrijving voor de hele winter in één keer door geeft. We zullen ook zorgen dat er genoeg trainers zijn om de atleten te begeleiden. Voor vragen over het CCC kun je terecht bij Lennart lennart.kleinjans@clytoneus.nl  En voor inschrijvingen voor de crossen bij Elise van Triest jeugdclytoneus@gmail.com.

Indoor in Utrecht en Apeldoorn

Wie niet van modder en kou houdt (of de atletiekonderdelen een beetje mist), kan in de winter ook de sprint- en technische nummers blijven beoefenen. Er worden ook weer een aantal wedstrijden georganiseerd die interessant zijn voor de Clytoneus jeugd:

Let op! Voor deze wedstrijden moet je je zelf inschrijven. Dat kan via de linkjes die hierboven staan. Als wij het voor de hele groep moeten doen zijn we misschien te laat. De wedstrijden in Utrecht zitten meestal snel vol. Als je een echte indoor fan bent zet je de inschrijf- en wedstrijddatum nu al in je agenda! Bij grote interesse proberen we het vervoer te organiseren.