In memoriam: Jan Vesseur

29 oktober 2018

Op 4 oktober is Jan Vesseur overleden in de leeftijd van 76 jaar. Jan is meer dan 25 jaar actief lid geweest van onze vereniging. Velen zullen hem dan ook hebben gekend. De power-walkers kennen hem waarschijnlijk wel als “de man van Joke”. Hij was een van de oudste en prominente leden van de trimmers. Hij was een trouw bezoeker van de trainingen en was na afloop altijd present bij het koffiedrinken in de kantine.

Ook ging ook graag mee als er een bos- of strandtraining werd georganiseerd, maar ook dan moest koffie worden gedronken, als het even kon met appelgebak. Maar het bleef niet bij trainingen: tot hoge leeftijd bleef hij meedoen aan allerhande grote of kleinere loopevenementen. Het liefst met een groep(je), zoals naar de Berenloop op Terschelling.
Daarmee oogstte hij veel bewondering.

Ook bij de triatleten was Jan een bekende verschijning. Van origine zwemmer en waterpolo-er deed hij graag mee aan de zwemloop en omdat hij ook aardig kon fietsen, pikte hij ook regelmatig de run-bike-run mee. Hij was veelvuldig deelnemer aan de Woerdense triatlon en heeft in zijn leeftijdscategorie diverse prijzen gewonnen. De laatste keer dat hij startte was hij al bijna 74 jaar.

Jan was niet alleen op sportief gebied actief. Ruim 15 jaar maakte hij deel uit van de ploeg die op maandagochtend het clubgebouw schoonmaakt. Diverse malen was hij lid van de kascontrole-commissie, waarbij hij met zijn financiële achtergrond ook de nodige adviezen gaf.

En 2 jaar geleden was het opeens afgelopen met sporten. Na een ingrijpende operatie heeft hij nog 2 jaar “extra” van het leven mogen genieten, zoals op de kaart staat.
Actief sporten was er helaas niet meer bij, maar wandelen een stukje fietsen ging nog wel. Soms kwam hij dan nog zijn loopmaatjes opzoeken in de kantine.

Met Jan hebben we een sportvriend verloren; we zullen hem missen.