Mooie resultaten bij Stroopwafelcross

14 december 2018

Afgelopen zaterdag 8 december werd in Gouda de Stroopwafelcross. Edwin Otto, de vader van Lucas en Floris, was erbij en schreef dit verslag!

Zaterdagochtend, een harde westenwind en een graad of zeven. De nacht ervoor heeft het geplensd, wat doet dat met het parcours in Gouda?

Het valt mee, de verkenningsronde leert dat het weliswaar glad, maar niet super zompig is. Wel is het een zwaar parcours, flinke hoogteverschillen, het weer en de gladheid zorgen voor een zware cross.
Flore bijt het spits af bij de mini’s, bij de eerste klim schiet ze omhoog en pakt vrij snel de leiding om die gedurende de hele race flink uit te bouwen, een mooie 1e plek en (belangrijker nog) een lekkere stroopwafel valt haar ten deel.
Dan mag Floris voor de 1250 meter. Er zitten 5 kanshebbers voor het ZHM klassement dicht bij elkaar en dat is ook nu weer te zien. Floris pakt meteen de leiding en houdt een hoog tempo aan. Net over de helft valt hij tijdens een afdaling en wordt gepasseerd door drie man. Die komt hij niet meer voorbij, maar een knappe tijd en mooie 4e plek is de beloning.


Bij de meisjes B is het Oranje Boven, maar liefst 4 meiden eindigen in deze race bij de eerste 7. Valerie wint en Guusje pakt ook nog een podiumplaats, ze wordt 3e. Ook bij de Jongens B zijn er veel Oranje jongens te bewonderen, met vijf man in een veld van 29 is Clytoneus goed vertegenwoordigd, leuk om te zien! Jari, Bas, Rubin, Mees en Rik maken er een mooie strijd van. Jari is de eerste van de vijf, met een mooie vijfde plaats.

Sven en Brent streden op het scherpst van de snede, een ultieme reactie van Sven op de eindsprint van Brent maakte dat Sven 10e en Brent 11e werd. Dat waren de 1e jaars A pupillen, bij de 2e jaars A pupillen hadden we weer prijs! Martijn Leih liep knap naar de overwinning, Twan verloor net het sprintje om de 2e plaats en ook Noam en Lucas liepen een keurige race. Al met al een hele fijne en sportieve ochtend van de pupillen. De meeste pupillen waren er nog toen hun trainers aan de bak konden. Jochem en Hugo liepen de korte cross, het was goed om te zien hoe de trainers alles op alles zetten om een mooie cross neer te zetten. De pupillen keken bewonderend en moedigden dan ook flink aan. Volgende week de volgende cross, Zeewolde.Flore wint bij de mini’s en laat de rest ver achter zich.

 

Floris pakt ondanks een val in de afdaling een mooie 4e plek in een prima tijd!

 

Brent wil kost wat het kost Sven nog inhalen, helaas voor hem heeft Sven het net op tijd in de gaten.

De strijd was zwaar!

Noam met een prima laatste stuk

Lucas met een geconcentreerde blik

 

En natuurlijk bleef bijna alle jeugd om de mannen bij de korte cross nog even aan het werk te zien, zoals hier de laatste meters van Hugo.