Lenteachtige 40e jubileumeditie Bosdijkloop

21 februari 2018

Afgelopen zondag organiseerde Toer Trimclub De Merel de veertigste PK Sport Bosdijkloop. De organisatie had zich geen beter weer kunnen wensen want het waren ideale omstandigheden. Volop zon, droog weer, zeven graden, met een lichte zuidwestenwind.

De 10 kilometer had het grootste deelnemersveld met meer dan 200 deelnemers. De organisatie had een nieuw parcours uitgezet. Van Vinkeveen via de Demmerik naar Oukoop en via het half verharde Bello-pad (oude spoordijk) weer terug naar Vinkeveen. Het nieuwe parcours was met 10,20 km wel iets langer dan het oude parcours.

De winnaar bij de heren was Sjoerd Heemstede uit Uithoorn met een snelle tijd van 35:01 min. Bij de dames won Kim Linstra uit Amersfoort met een tijd van 40:54 min. Van Clytoneus deden vier atleten mee aan deze afstand. Hun netto-tijden waren:

Robert de Graaf 48:59
Willem Brummel 49:32
Hilda Brak 51:41
Claudia van der Laan 55:03

Claudia eindigde daarmee in haar leeftijdscategorie op de derde plek.

Na de finish ontvingen alle deelnemers een jubileumherinnering. Kortom deze jubileumeditie van de PK Sport Bosdijkloop was een geslaagd evenement.

De 41e PK Sport Bosdijkloop wordt gehouden op zondag 17 februari 2019.