Wanneer kunnen trimmers, wedstrijdlopers en wandelaars trainen?

5 februari 2018

Wedstrijdlopers en Trimmers

De lopers bij Clytoneus bestaan uit wedstrijdlopers, trimmers en wandelaars. Zij kunnen op geregelde tijden trainen. Al jaren wordt door de trimmers getraind op de maandagavond, woensdagavond en zaterdagmorgen en is de dinsdag- en donderdagavond voor de wedstrijdlopers. Echter een paar jaar geleden is door het bestuur besloten ernaar te streven dat iedere loper(ster) ongeacht trimmer of wedstrijdloper op alle avonden kan trainen. Daarom is ernaar gestreefd de trainers dusdanig door de week te verdelen, zodat op de genoemde avonden op elk niveau is deel te nemen. Ook op donderdagmorgen wordt getraind en is voor alle lopers geschikt. Ook de laatste paar jaar is er op zondagmorgen een mogelijkheid om te trainen.

Verder wordt bij Clytoneus gestreefd zoveel mogelijk in te spelen in de behoefte van de leden. Zo is er al ruim een jaar “running bootcamp”. Op  woensdagavond gaat Gerard van der Plas dan met de deelnemers  de baan af en geeft een gevarieerde training , waarbij allerlei objecten, die men tegenkomt, worden gebruikt. Zo  worden andere spieren ook eens onder handen genomen.

Verder is er een paar keer per jaar de mogelijkheid om “in te stappen” bij Clytoneus. Zij die geen lid zijn van de atletiekvereniging kunnen dan onder begeleiding hun conditie opbouwen, zodanig dat zij na ongeveer drie maanden vanuit een bijna geen conditie, aan een wedstrijd van 5 km kunnen deelnemen.

Wandelaars

Hiermee hebben we alle groepen nog niet gehad, er zijn ook wandelaars! Die moeten ook even genoemd worden! Op dinsdagmorgen is er power- en Nordick-walk training. Woensdagavond kunnen de powerwalker nog eens trainen. Donderdagmorgen wederom de powerwalkers en kunnen wandelaars met kleine beperkingen trainen. Tot slot op zaterdagmorgen is er nog een training voor de powerwalkers.

DUS…, je kunt voor jouw training bijna elke dag bij Clytoneus terecht. EN…. mocht je als loper, trimmers eens een keer willen wandelen en andersom…, het kan en mag altijd!

De trainers