Geslaagde zwemloop triatleten

16 maart 2018

Zondag 11 maart vond de zwemloop van de triatlon club van Clytoneus plaats. Tijdens de voorbereiding van de zwemloop kwam de regen nog uit de lucht vallen, maar gelukkig brak tegen de middag de zon door. Mede hierdoor waren er veel inschrijvingen, in totaal 33 deelnemers. Twaalf deelnemers deden mee op de hele afstand: 1000 meter zwemmen en 10 kilometer lopen) en 15 deelnemers op de halve afstand: 500 meter zwemmen en 5 kilometer lopen. Ook deden er drie duo’s mee op de hele afstand.

Om 15:00 uur gingen alle deelnemers van start voor hun afstand in het Batensteinbad. Nog geen acht minuten later (7:17 minuten), begon de eerste deelnemer aan zijn loop op het nieuw uitgezette parcours door het Brediusbos.

Met een tijd van 30:01 minuten werd Erik Visser winnaar van de halve afstand. Met een tijd van 54:13 minuten werd Henk-Jan Stevens winnaar van de hele afstand. Bij de Duo’s won het Duo Lennart Kleinjans en Jaap Dekker met een eindtijd van 56:32min.

Na het finishen van de laatste deelnemer volgde de prijsuitreiking waarbij de winnende deelnemers met hun trofee naar huis keerde. Mede met de hulp van alle vrijwilligers en vele deelnemers hebben we een geslaagde Zwemloop gehad.