Verslag Rondje Zegveld (Update: Foto's toegevoegd!)

14 april 2018

Onverwacht lenteweer bij het 2e Rondje Zegveld!

In de week voor het Rondje Zegveld was het af en toe nog behoorlijk koud. Maar op 7 april werd het dan toch lente. Het werd zelfs de eerste officiële warme dag van 2018, er werd een recordtemperatuur gemeten met 21.6 graden in De Bilt tot 24 graden in Limburg. Alle laagjes konden in de kast, het hempie in de tas. De kinderen werden weggeschoten door burgemeester Molkenboer. Hij ging daarna zelf van start op de 5km.

Twee opvallende deelnemers bij de kidsrun waren Noah Groen in’t Wout en Ruben Michiels, die beiden ’s morgens al mee hadden gedaan aan de Onderlinge Competitie bij Clytoneus. Wat een energie hebben zij om ook op deze 1500 meter van start te gaan. Joël Wondel kwam als eerste over de streep bij de kidsrun in 6m.16, 2e Noah in 6m.22.

De deelnemers hadden nog niet met deze temperatuur kunnen trainen, het werd daardoor behoorlijk zwaar. Het water na afloop was zeer welkom. Voor supporters was het daarentegen zeer aangenaam. Aanmoedigen en een terrasje pakken, dat maakte het extra gezellig.

Een mooi aantal deelnemers  en veel clubgenoten gingen van start. De winnaar van de 5 km mannen was Dion Vergeer uit Woerden, zijn tijd werd 18m.15, hij had maandag (2e Paasdag) de RunBikeRun bij onze vereniging  ook gewonnen, mooie resultaten in een week. Derde werd Wilco Rijneveld, ook zijn 2e succesvolle wedstrijd deze week.  Hij behaalde de 2e prijs bij de RBR op de lange afstand.  Op de 10 km won Brent Pieterse uit Nieuwkoop in 36m.20. Snelste vrouw op de 10 km werd Sanne de Bruin uit Utrecht, zij liep deze afstand in 45m.07. Alle deelnemers ontvingen een  mooie medaille.

 

Er werd deze editie gelopen voor het Thomashuis in Zegveld. Na afloop werd een  cheque van € 2500 overhandigd door de verzekeraar NH1816 uit Oud Karspel Noord-Holland. Zij dragen dit soort evenementen een warm hart toe en wilden met de hoofdsponsoren de Bruijn Adviesgroep en de Coöp Bremmer hier graag aan meewerken. Daarnaast is er nog een extra bedrag bij elkaar gelopen van € 2000. Dit alles dankzij veel sponsoren en de deelnemers.  Het wordt besteed aan het inrichten van de buitenruimte o.a. tuinmeubilair en speelmateriaal. Foto’s, uitslagen en sponsoren staan op de website www.rondjezegveld.nl en facebook

Start Kidsrun

Winnaars 5km mannen, Dion Vergeer, Matthijs Horlings en Wilco Rijneveld

Winnaars 10km dames, Sanne de Bruin, Margriet Muller-Zijderlaan, Tanja van Bemmel

Organisatie Rondje Zegveld, medewerkers van verzekeringsmaatschappij NH1816 en Rick en Joanna met 2 bewoners van het Thomashuis.