Teamtriatlon Arnhem 22 april '18

24 april 2018

Arnhem, 22 april 2018 – Afgelopen zondag zijn de triatleten van start gegaan in hun eerste wedstrijd van de 2e divisie competitie. Voor zowel het damesteam (Evi van Ekris, Marloes Voorhout en Hilda Brak) als het herenteam (Lennart Kleinjans, Wilco Rijneveld, Herman Stelling en Jorèn Kroon) stond de teamtriathlon van Arhnem op het programma. Bij deze triathlon start en finish je als één team op alle onderdelen. Het damesteam mocht als eerste van start vanuit het openluchtzwembad van Klarenbeek, voor de 475m zwemmen – 20km fietsen en 5km lopen. Vervolgens mocht het herenteam knallen op dezelfde afstand.

Het was geweldig zomerweer en de sfeer was goed. Er werd keihard gestreden op het pittige parcours, met maar liefst 225 hoogtemeters tijdens het looponderdeel. Het herenteam werd achtste, waarbij het zwemonderdeel (vierde van alle teams) heel sterk was. Hun eindtijd werd 58.44 minuten, het scheelde maar een paar honderdsten van seconden met hun voorgangers. De dames fietsten zeer sterk op het heuvelachtige fietsparcours en zette zelfs de derde tijd neer op dit onderdeel. Zij noteerden met 1.14.31 de 16e eindtijd. Na afloop konden beide teams zeer tevreden genieten van een welverdiend terrasje.

De volgende wedstrijd van de 2e divisie competitie is de Almere Duin triathlon op 27 mei, zes dagen na de triathlon van Woerden.