Clytoneus triathlonmannen op stoom tijdens Ploegentijdrit Almere

3 april 2018

Clytoneus triathlonmannen op stoom tijdens Ploegentijdrit Almere

De interesse voor de Teamcompetitie Triathlon lijkt in 2018 flink opgelaaid te zijn. In andere jaren was het lastig om het mannenteam gevuld te krijgen, maar dit jaar hebben we zelfs de luxe om reserves op te stellen. Om bij de eerste wedstrijd goed beslagen ten ijs te komen wordt er al samen getraind. Die eerste wedstrijd is traditioneel de Teamtriathlon in Arnhem. Daar moet een achtste in teamverband afgelegd worden: achter elkaar aan zwemmen, fietsen en lopen.

"Een beetje zoals een ploegentijdrit" zul je denken en dat klopt precies! Bij het fietsen kan een goed op elkaar ingespeeld team veel tijd winnen en daarom zijn de mannen in de voorbereiding al regelmatig in elkaars wiel te vinden. Bij de fietstraining op zondag werd al eens samen getraind en nu had het team zich ook aangemeld voor een ploegentijdrit in Almere. 

Op zaterdag 31 maart was het zover en stond er 21km hardfietsen op het programma. Herman, Lennart, Wilco en Jorèn zullen in bij de triathlon in Arnhem aan de start staan en waren daarom ook de teamleden voor de tijdrit in Almere. De omstandigheden waren erg goed voor een tijdrit in maart: weinig wind, een bescheiden zonnetje en een graad of twaalf. Nadat de nummer opgespeld waren en de timing-chips om de voorvork (en niet om de spaken) zaten werd er warmgereden door middel van een aantal fikse versnellingen. Tussen de versnellingen door hadden ze nog de laatste tactiekbesprekingen en waren de mannen klaar voor de start.

Door het oefenen ging het samen rijden erg soepel. Ze hielden goed rekening met elkaars kwaliteiten en daardoor lukte het goed om de hele rit dicht op elkaars achterwiel te zitten voor optimaal aerodynamisch voordeel. De afspraak was: niet te lange beurten, niet snokken en na de bocht kijken of iedereen er nog aan hing. Rechte stukken van 44-45 km/u en snelle bochten van minimaal 30 km/u zorgden uiteindelijk voor een gemiddelde van 43 km/u. De heren waren erg tevreden en hebben veel vertrouwen getankt voor de eerste wedstrijd van het nieuwe Teamcompetitie-seizoen.

 

Foto: Ingrid Hardorff Brijde
VLNR: Jorèn, Herman, Wilco, Lennart