Verslag Pupillenkamp 2018

25 mei 2018

Afgelopen weekend was het weer zover: het jaarlijkse pupillenkamp! Met een groep van 31 enthousiaste pupillen zouden we weer een fantastisch kamp beleven. Het thema van dit jaar was ‘sprookjes’, dus alle activiteiten van vrijdag en zaterdag waren natuurlijk sprookjes-gerelateerd.

Rond 17:00 kwamen de eerste kinderen hun tenten opzetten en kort daarna begonnen we aan het avondeten. Er stonden gevulde wraps op het menu en daar werd volop van gesmuld. Nadat alle buikjes waren gevuld hadden de kinderen eventjes wat vrije tijd, terwijl de begeleiding het eerste spel voorbereidde. Er werd dit jaar een vossenjacht gedaan, die in het park plaatsvond. In groepjes van vijf gingen de pupillen op zoek naar onder andere Pinokkio, Robin Hood en Hans en Grietje. Ze moesten alleen wel goed hun oren en ogen openhouden, want niet alle sprookjesfiguren waren even makkelijk te vinden. Uiteindelijk kregen ze bij elk gevonden figuur een puzzelstuk waar ze teruggekomen op de baan een puzzel van moesten maken.

Kort daarna was het alweer tijd voor het volgende spel, namelijk de fotospeurtocht. De kinderen kregen zeven verschillende foto’s die ergens op de baan gemaakt waren. Als ze deze plek wisten te vinden, konden ze daar een kleur zien. Als ze de plaats en de kleur die bij de foto hoorde goed hadden kregen ze een dwerg. Als ze alle zeven dwergen verzameld hadden, gingen ze op zoek naar sneeuwwitje. Sneeuwwitje was wel een stuk lastiger te vinden. Hier kregen de kinderen namelijk geen foto van de plek zelf, maar drie foto’s die van de desbetreffende plek gemaakt waren. Maar ook dit hadden de pupillen razendsnel gevonden. Zo konden ze een zin maken met de woorden die op de achterkant van de dwergen en sneeuwwitje stonden. En daarna in de kantine wat lekkers en drinken halen.

Om 22:00 was het dan eindelijk zover: de sprooktocht! Het verhaal was zo, dat een prinses, die Fleur heette, was ontvoerd door een trol. Aan de kinderen was het de taak om door middel van raadsels in het sportpark de prinses te bevrijden. Voor elk goed geraden raadsel kregen ze een letter, waarmee ze bij de trol een woord moesten maken. Alleen bij het goede woord konden ze de prinses bevrijden, dus het was van groot belang dat ze hun hersenen lieten kraken! Uiteindelijk was het elk groepje gelukt om de prinses te bevrijden en daarvoor kregen ze natuurlijk een heerlijke beloning.

Toen iedereen weer helemaal was bijgekomen van de sprooktocht was het bedtijd. Als we de pupillen mogen geloven hebben ze allemaal heerlijk geslapen, maar voor hoelang blijft voor ons nog een raadsel…

De volgende ochtend was het alweer vroeg een gezellige boel op de baan. Rond 06:00 waren al de eerste kinderen wakker en een half uur later werd er volop gefrisbeed en gevoetbald. Om de kinderen nog iets actiever te maken stond er ochtendgymnastiek op de planning. Er werd gedanst op de macarena en kabouter Plop. Iedereen was zelfs, na zo’n korte nacht, nog in staat om een harde 400 meter te lopen! Daarna zaten we allemaal toch wel een beetje moe aan het ontbijt.

Lang hadden we niet om uit te rusten, want het welbekende pannenkoekentoernooi zou gaan beginnen! Er waren verschillende leuke spellen uitgezet, zoals Klein Duimpje Sprint, waarbij je zo snel mogelijk 40 meter moest afleggen, maar wel met enorme laarzen aan! Of het spel Pinokkio, waarbij je zoveel mogelijk knijpers aan je neus moest hangen. Dit bleek toch iets pijnlijker te zijn dan verwacht, maar ondanks dat deden alle kinderen fanatiek mee! Het springkussen was nog wel het meest in trek. Je moest de stormbaan zo snel mogelijk afleggen en dat ging dan ook met een enorme vaart! Na alle spelletjes gedaan te hebben, was het tijd voor de pannenkoeken. Dat ging er bij iedereen wel in! Alle ouders erg bedankt voor de heerlijke pannenkoeken!

Wij hebben het erg naar ons zin gehad en hopelijk jullie ook! Tot volgend jaar!

De Jeugdcommissie