Verslag Zwemuitje 2018

25 mei 2018

Op 12 mei is de eerste activiteit van de jeugdcommissie voor junioren geweest: het zwemuitje in de Eemhof. Vanwege de reisafstand en de omvang van het zwembad werd hier de hele dag voor uitgetrokken; hetgeen het zeker waard was! Ongeveer twintig junioren en drie zwembadliefhebbende begeleiders vertrokken vanaf het parkeerterrein bij de atletiekvereniging richting dit zwemparadijs in de provincie Flevoland. Alhoewel het deze dag gelukkig ook nog eens mooi weer was, hadden we over de temperatuur tijdens dit uitje sowieso niks te klagen: het zwembad was namelijk subtropisch ingericht!

Na even snel omgekleed en gedoucht te hebben, mochten de junioren de rest van de dag hun eigen gang gaan op de verschillende glijbanen, in het golfslagbad en in de, deels buiten gelegen, wildwaterbaan. Deze laatste bleek favoriet te zijn; de begeleiding besloot lekker buiten in het zonnetje te blijven liggen of lekker in de stroming te dobberen, maar zag de junioren regelmatig langs zwemmen. Maar ook binnen hadden zij het goed naar hun zin in de verschillende attracties die verborgen zaten tussen alle planten en heuvels. Soms was het best wel even zoeken naar iedereen! Van al dat zwemmen krijg je best wel honger, dus stond er voor de lunch een lekker patatje klaar voor iedereen. Niet geheel verantwoord uiteraard, maar af en toe een beetje smokkelen mag best :). Na de lunch mochten de junioren nog 1,5 uur hun laatste energie eruit persen en werd er vervolgens moe maar voldaan teruggereden naar Woerden.

Wij kijken terug op een geslaagd en gezellig uitje, jullie hopelijk ook! 

 

De Jeugdcommissie.