Examentraining Wandelaars

29 mei 2018

Op zaterdag 26 mei zijn op het terrein van Clytoneus door een aantal aankomend sportief wandel en nordic walking trainers examen gedaan. Dat dit bij op de baan heeft plaatsgevonden is niet toevallig. Van de examenkandidaten waren er 4 van onze eigen vereniging. Al vroeg in de ochtend werd er van alles klaargezet en voorbereid om de examenopdracht uit te voeren. Dit klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Het is de afsluiting van een half jaar intensief opgeleid worden op zaterdagen en beoordeeld worden tijdens trainingen bij onze sportief wandel/powerwalk groepen.

Met een groep van minimaal 8 mensen, moesten Annemiek Pie, Jacqueline Hagen, Nelleke Flick en Yvonne Roeland aan de examinatoren laten zien dat zij het niveau van de opleiding behaald hebben. Aan het eind van de ochtend kregen zij de uitslag van het examen. En ja hoor, ….. allemaal geslaagd.

Hiermee hebben wij een mooie uitbreiding van ons trainerscorps gekregen. Hadden we eerst alleen maar mannelijke trainers, nu is er met de komst van de vrouwelijke trainers een mooi evenwicht gekomen. En daarnaast ook een betere afspiegeling van de loopgroepen.

Door het examen zijn zij nu gerechtigd om zelfstandig trainingen voor te bereiden en te geven. Jullie zullen hen bij de trainingen gaan tegenkomen. Omdat elke trainer (oud of nieuw) zijn of haar stijl heeft zullen de trainingen vanaf nu nog afwisselender worden. Dit kan alleen maar leuk zijn.