Erik Visser 3e op NK Olympische afstand Zeewolde

25 juni 2018

Afgelopen zaterdag stond het NK Olympische afstand Triatlon in Zeewolde op het programma: 1500 zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Het zwemonderdeel was in het IJsselmeer en het fietsen op vlakke wegen met een windje. De triatlon eindigde met vier loopronden door Zeewolde.

Herman Stelling van Clytoneus viel met een vierde plaats in zijn categorie, met een eindtijd van 2.06:15, net buiten het podium. Zijn eindtijd was goed voor een negende plek overall eindklassement.

Erik Visser wist in zijn categorie wel het podium te halen. Net als drie weken geleden (tijdens een sprint triatlon) werd hij derde. Bij het fietsonderdeel hadden de nummers een en twee al drie minuten voorsprong en Visser kon dat gat niet meer dichten. Maar met een snelle looptijd kon hij wel de winnaar van drie weken geleden kloppen. Na 4 km liep Visser hem achterop en na een paar kilometers gezamenlijk te hebben gelopen ging Visser hem voorbij en noteerde en eindtijd van 2.19:14: 28e overall. Een prachtig resultaat.