Voorhout eerste in Oud Gastel

25 juni 2018

Op zaterdag 23 juni tijdens de Verwer en Janssen Triathlon in Oud Gastel stond een aantal triatleten aan de start om 1.300 m te zwemmen, 60 km te fietsen en 14 km te lopen (1/3 triatlon).

Dit jaar waren er voor het eerst twee startseries in Oud Gastel. Om half 9 startte de wedstrijdserie en om half 11 startte de recreantenserie. In de wedstrijdserie startten Hilda Brak, Corinna Mocking en Wil Stelling. Iets meer dan 20 minuten na de start kwam Mocking als derde dame uit het water. Een kleine twee minuten later volgde Stelling en nog net binnen het half uur stond Brak weer aan de kant. Het fietsonderdeel betrof drie rondes waarbij Stelling de snelste van de drie was met 1 uur en 40 minuten. Stelling kon uiteindelijk een finishtijd van 03:16:31 noteren met daarbij een 26e plaats in de categorie Heren 40+. Mocking liep na 03:30:50 onder de finishboog door en Brak voltooide haar 1/3 triatlon in een tijd van 03:35:54.

Marloes Voorhout kwam uit in de recreatenserie. Na iets meer dan 21 minuten klom zij als eerste dame het water uit en begon na een snelle wissel aan het fietsonderdeel. In een tijd van 01:44 legde zij de drie fietsrondes af om vervolgens aan het looponderdeel te beginnen. Ook tijdens het looponderdeel hield Voorhout de leiding bij de dames om uiteindelijk te finishen in een tijd van 03:16:18 waarmee ze ruimschoots de winst pakte.