Nationaal Militair Kampioenschap Triatlon

9 juni 2018

Op een zonovergoten woensdag 6 juni vond bij Flevonice te Biddinghuizen het Nationaal Militair Kampioenschap Triatlon 2018 plaats. Clytoneus atlete Marloes Voorhout, in het dagelijks leven werkzaam bij de Koninklijke Luchtmacht nam deel aan deze wedstrijd.

Voor het kampioenschap werd gestreden op de Olympic Distance waarbij er drie rondes werden gezwommen, vervolgens acht rondes op de fiets en afsluitend vier rondes lopen.

Een smalle startlijn in combinatie met veel triatleten zorgde voor de gebruikelijke wasmachine in de eerste ronde van het zwemonderdeel. Na iets meer dan 26 minuten zat Marloes op de fiets en kon zij beginnen met het fietsen van de acht rondes. In de Flevopolder is het nooit windstil en ook tijdens het kampioenschap stond er redelijk wat wind. Na 1 uur en 7 minuten kwam Marloes van de fiets en konden de fietsschoenen worden verwisseld voor de loopschoenen.

Marloes Voorhout in actie

Ondertussen was de zon ook al flink aan het schijnen. Gelukkig speelde de organisatie daar goed op in door extra waterpunten langs het loopparcours te plaatsen. Helaas ging het looponderdeel iets minder lekker dan bij de triathlon van Woerden. Uiteindelijk werd een eindtijd van 2:27:04 genoteerd en dit was goed genoeg voor een 2e prijs bij de dames.

Het poduim met Marloes Voorhout (links)