Druk bezochte ZweMLoop

4 juli 2018

De jaarlijkse zwemloop bij de Cattenbroekerplas was een succes.

In de avond van 3 juli stortte 59 deelnemers zich in de wild golvende plas voor een of twee rondjes om de boeien en een loop van 5 of 10 km om diezelfde plas. De wedstrijd van de Bike Center Triathlonafdeling trok dit keer ook veel niet-leden en dat maakte het evenement nog leuker.

Na anderhalf uur was iedereen over de finish en waren de winnaars bekend. Erwin Verweij won de hele afstand bij de heren voor Cees de Heer en Philip v/d Klauw. Gea Boschker was de snelste bij de dames voor Hedwig Peijnenburg en Hilda Brak. De halve afstand werd bij de heren het snelst afgelegd door Wilfred Stelling gevolgd door Erik Visser en Chris Snelleman. Ilse vd Wijngaard werd na een erg snel zwemonderdeel niet meer achterhaald door Liane Verheul en Aafke Smeets. Snelste duo op de hele afstand bleek Johan de Bondt en Jeroen Biermans. Helen Boschker en Karin Visser waren de snelste dames op de halve afstand.

Dit jaar was er een extra “wedstrijdonderdeel” met betrekking tot zwerfafval en dat leverde Arjen van Iren een oorkonde op.