Woerdense triatleten volbrengen hele triathlon

12 augustus 2018

Zondag 5 augustus stonden twee triatleten van het Bike center triathlonteam aan de start bij de Ironman Maastricht. Een hele triathlon waarbij 3,8 km werd gezwommen in de Maas, 180 km werd gefietst door Zuid-Limburg en delen van België (1.200 hoogtemeters) en tenslotte een marathon werd gelopen door het centrum van Maastricht.

Door het warme weer van de afgelopen weken mocht niet met een wetsuit gezwommen worden. De twee Woerdense triatleten waren daarop bedacht en hadden al getraind zonder wetsuit. Tijdens het zwemonderdeel en de eerste kilometers op het fietsparcours was het nog bewolkt, maar uiteindelijk brak de zon door en kwam de temperatuur rond de 30 graden. Zware omstandigheden voor de triatleten om te presteren.

Uiteindelijk finishte Cees de Heer in 11:42:21, zijn derde volledige triathlon. Siepke van den Burg had er langer voor nodig en voltooide haar eerste volledige triathlon in 14:38:43.

De vele supporters die waren afgereisd naar Maastricht om aan te moedigen maakten de dag compleet!