Zege voor Oldeman en Voorhout bij ATB Run-Bike-Run

20 januari 2019

De ATB Run-Bike-Run 2019 zit erop. Ferdinand Oldeman en Marloes Voorhout pakten zaterdag in het wijkpark de eindzege tijdens de ATB Run-Bike-Run van triathlon Clytoneus. 

Outsider Fredinand Oldeman van RTC uit Den Haag, bleef precies een minuut de winnaar van vorig jaar Thijs Ros voor, en won in 40:54 minuten. Han Poppema vulde het podium aan met een achterstand van 10 seconden op Ros. Dat het met de vorm van de heren wel goed zat blijkt: zij bleven met hun tijden het eerste duo, Daan- en Ronold Velner, ruimschoots voor.

Marloes Voorhout wist ook deze editie op haar naam te schrijven. Na winst van vorig jaar op de hele afstand, was het nu de halve afstand waar haar voorkeur naar uit ging. In een tijd van 28:20 minuten mocht zij de eerst prijs in ontvangst nemen. Fran Ruijssenaars-van der Laan werd tweede en Claudia van der Laan zette een knappe prestatie neer door als derde te eindigen.

Winst was er voor Boris Kock op halve afstand bij de heren, gevolgd door Robert de Graaf.

Vader/zoon duo Ronold en Daan Velner wonnen overtuigend bij de duo’s. Triathlon looptrainer Arjen van Iren wist met zijn fietser Oscar Visser een tweede plek te bemachtigen. Moeder/dochter Gea en Leonie Boschker mochten de derde prijs in ontvangst nemen.

Groei deelnemers

Rond 15:45 uur begonnen een dertig triathleten aan de jaarlijkse ATB Run-Bike-Run. Organisatoren Mike Appeldoorn en Corinna Mocking van de triathlongroep Clytoneus genieten van de drukte als zij naar de start lopen. Beiden zien een stijging van het aantal deelnemers, dat is mooi om te zien. Hij vult aan: “Onze triathleten kunnen punten verdienen voor het clubkampioenschap, iedereen wil dus goed het nieuwe jaar beginnen.” Ook langs het parcours waren vrienden en familieleden naar het wijkpark gekomen om de atleten aan te moedigen. Na afloop werd er onder het genot van warme soep en een drankje nagepraat door vrijwilligers en deelnemers. Een geslaagde middag!

Uitslagen 

Hele afstand:

Heren

 1. Ferdinand Oldeman, 40:54
 2. Thijs Ros, 41:54
 3. Han Poppema, 42:04

Halve afstand:

Heren:

 1. Boris Kock, 26:30
 2. Robert de Graaf, 28:57 

Dames:

 1. Marloes Voorhout, 28:20
 2. Fran Ruijssenaars-van der Laan, 29:42
 3. Claudia van der Laan, 35:30

Duo’s:

 1. Daan Velner – Ronold Velner, 43:39
 2. Arjen van Iren – Oscar Visser, 47:55
 3. Gea Boschker – Leonie Boschker, 49:17

Voor alle uitslagen kijk je hier.

Zondag 10 maart a.s. mogen de triathleten weer in actie komen tijdens de zwemloop in Woerden.