Clytoneus rookvrij

12 februari 2019

Vanaf 1 februari 2019 wordt ons sportterrein officieel rookvrij! Er werd al niet of nauwelijks gerookt bij ons op het terrein en dat maakte het nog makkelijker om ons aan te sluiten bij het initiatief Rookvrije Generatie. Door ons sportcomplex (clubhuis, kleedkamers en buitenterrein) officieel rookvrij te maken, creëren we een nog gezondere sportomgeving voor onze jeugd, maar ook voor alle andere leden.  

Waarom rookvrij?

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. In het sportcomplex Cromwijck gingen Sportlust ’46 (voetbal), MHC (hockey) en Reflex (korfbal) ons al voor. Zij hebben zich in 2018 al aangesloten bij de Rookvrije Generatie. Ook Clytoneus wil graag het goede voorbeeld geven: daarom vanaf nu een rookvrij sportcomplex!

 

Wat verandert er?

Vanaf 1 februari 2019 zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Wel  vragen we rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de atletiekbaan, het clubhuis en de kleedkamers zijn rookvrij. Zie je toch iemand roken op ons terrein? Help elkaar er dan aan herinneren dat we als Clytoneus onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

We hopen dat jij je ook sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken.