Clytoneus Trimmers verrast met 3e plaats op Zegvelds Verenigingenspel

7 februari 2019

Een beetje beduusd stonden we op het podium ‘Wij, 3e geworden?’. Het binnen een week door Hilda Brak opgetrommelde team ‘Clytoneus Trimmers’ betrad voor het eerst het podium tijdens het 39e Zegveldse Verenigingenspel. We geloven het nog steeds niet helemaal.

Zaterdag 25 januari 2019 organiseerde de Christelijke Oranje Vereniging het 39e Verenigingenspel. In de sporthal van de Milandhof zwoegden 64 teams twee uur op 28 quizvragen en 1 rode draad vraag. De Oranjevereniging had de organisatie overgenomen van de Culturele Vereniging Zegveld. En dat hebben we geweten: de vragen waren een stuk moeilijker dan voorgaande jaren. Zo bleek ook uit de scores die gemiddeld fors lager uitvielen. We hadden een paar meevallers: Dirk die de tien steden van de Elfstedentocht – op volgorde - zo uit zijn mouw schudt. Arjan - ooit groenteboer – kende alle tien de tropische fruitsoorten en Janine die een enorm dikke krant vlekkeloos wist te scannen voor de Rode Draad vraag. Uiteindelijk win je met net die paar hele en halve punten die je weet bij te sprokkelen. François die die ochtend op de CVZ-website leest dat deze in 1977 is opgericht. En Paul die tussen de Rode Draad Vraag door, de naam van een weerman roept. Tot slot Miranda die haar best deed goed leesbaar alle rondvliegende antwoorden op te schrijven.

Volgend jaar zijn wij er weer bij. We dagen dan vooral team ‘Clytoneus Triathlon’ uit.

V.l.n.r.: Paul Hendriks, Janine Jongepier, François Bakker, Miranda Franchimont, Arjan van Dam en Dirk BlomZie verder: http://www.verenigingenspel.nl/index.php/verenigingenspel-2019/score-van-2019