Zwemloop Clytoneus triatlongroep in gure omstandigheden

10 maart 2019

De eerste wedstrijd van het seizoen in de clubcompetitie van de Clytoneus triatlongroep vond plaats onder onstuimige omstandigheden; harde wind, waterkoud en aanhoudende regen. Desondanks stonden 45 bikkels aan de start van de Zwemloop. De deelnemers van de hele afstand kregen 1 kilometer zwemmen en 10 kilometer hardlopen voor hun kiezen. De halve afstand bestond uit 500 meter zwemmen en 5 kilometer lopen.

De strijd voor de eerste drie plaatsen bij de heren op de hele afstand verliep voornamelijk tussen Johan Remmits, Erwin Verweij, Pieter Vermeulen en Lennart Kleinjans. Bij het zwemonderdeel liet Remmits, zoals gebruikelijk, zien dat hij onoverwinnelijk is in het zwembad. Met een enorme voorsprong verliet Remmits het zwemwater om te beginnen aan zijn looponderdeel. Gedurende de 10 kilometer lopen moest Remmits zijn meerderen erkennen in Kleinjans, Verweij en Vermeulen, waardoor Remmits helaas buiten de prijzen viel. Kleinjans liep een zeer sterke 10 kilometer en wist met een eindtijd van 54:14 en een voorsprong van bijna 4 minuten de eerste plaats te bemachtigen. Ook Verweij en Vermeulen liepen sterk en kwamen als tweede en derde over de finish in een tijd van respectievelijk 58:02 en 59:56.
Bij de dames van de hele afstand vond de strijd voor het podium plaats tussen Aafke Smeets, Mieke Kuijk, Gea Boschker en Marjan Remmits. Remmits bleek, evenals haar echtgenoot, de sterkste zwemster. Tijdens het lopen moest zij toch Boschker voor laten gaan. Boschker finishte in een keurige 01:08:02, met Remmits als tweede op 03:14 achterstand. De strijd tussen de derde en de vierde plaats was tussen Smeets en Kuijk. Smeets finishte als derde in een tijd van 01:13:16.

Winnaars op de hele afstand.

Bij de halve afstand was het een dame die als eerste over de finish kwam. Anna Morsink finishte, met 0:48 voorsprong op de eerste heer, in een knappe eindtijd van 29:30. De eerste plek bij de heren was voor Ben Ruiter, die finishte in 30:12. Als tweede heer kwam Chris Snelleman over de streep in 30:29, op de voet gevolgd door Joren Kroon die als 3e finishte met slechts 2 seconden achterstand op Snelleman. De tweede plaats bij de dames werd opgeëist door Mandy Beukers die, ondanks een blessure, toch een respectabele eindtijd van 31:14 wist neer te zetten. Met 0:53 achterstand en een verbeten gezicht finishte Marloes Voorhout op een knappe derde plaats.
In de categorie Heren-60 liet Erik Visser zien dat hij nog altijd met ‘de jonkies’ mee kan. Hij finishte met minder dan 2 minuten achterstand op de winnaar in een eindtijd van 31:22.

Winnaars halve afstand.

Voor alle uitslagen kijk je hier.