Geslaagde editie van Rondje Zegveld

1 april 2019

Bij de derde editie van Het Rondje Zegveld werd een aanval gedaan op het parcoursrecord van de 5 en 10 km. hardloopwedstrijd. Door de sponsor Coop Bremmer is een minuut gratis winkelen beschikbaar gesteld aan de deelnemers die de snelste tijden wisten te verbeteren. Er werd hard gestreden en drie van de vier winnaars hebben een minuut gratis winkelen gewonnen. Helaas lukte het Danny Binnendijk uit Bodegraven net niet op de 10 km. Hij kwam als winnaar na 36m.43 over de streep. Bij de vrouwen werd het parcoursrecord op de 10 km. met bijna 5 minuten verbeterd door Nathalie Klaassen uit Alphen a.d. Rijn, zij finishte na 40m.48.  Op de 5 km deed Sven Strijk uit Bodegraven ook een aanval, met succes, hij verbeterde het met 22 seconden, zijn tijd was 17m.14. Bij de dames won Chantalle Timmer uit Woerden de 5km in 22m.47 een nipte zege op het nieuwe 5 km-parcours. De hardloopwedstrijd in Zegveld staat inmiddels op de kaart, met opnieuw een groter aantal deelnemers groeit het evenement. Het was de eerste loop van het nieuwe hardloopcircuit GroeneHardloopcircuit, de tweede loop is zaterdag 11 mei. Dan kunnen de deelnemers in Kamerik van start bij de Weteringloop.

 

De kidsrun over 1500 meter werd gewonnen door Sven de Jong uit Nieuwveen, hij finishte na 5m.46, gevolgd door Xem van Arnhem uit Woerden met 5m.58. De eerste Zegvelder (3e in de lijst) was Ayden Wondel, hij kwam na 6m.07 over de streep.  Joël Wondel liep deze afstand in 7m.48. Heel verrassend, hij ging ook van start op de 5 km. En kwam na 32m.54 over de streep. Omara Wondel werd 2e bij de meisjes. Zij finishte na Fayah Bosman in een tijd van 6m.48.

Siem Kastelein, Floris Otto, Noam en Ruben Michels hadden s’morgens al mee gedaan aan de Onderlinge Competitie  bij Clytoneus en gingen vervolgens ook van start in Zegveld. Wat een energie! De 1500 meter werd door hen in 6m.49, 7m.23, 7m.29 en 8m.06 afgelegd.

Voor alle deelnemers was er een medaille als aandenken

Met dank aan alle sponsoren (zie de website), de vrijwilligers en de verkeersregelaars was het een succes en kunnen we een mooie bijdrage leveren aan de Tovertafel-UP die bij het Activiteitencentrum in Zegveld zo gewenst is. Het is nu eindelijk mogelijk om deze aan te schaffen. Zij zullen er veel plezier aan beleven.

 

Het podium op 30 maart 2019:

10 km mannen                    10 km vrouwen

1e Danny Binnendijk    36m.43           1e Nathalie Klaassen    40m.48
2e Lennard Kleinjans     37m.16            2e Silvia Treur        42m.59
3e Merlijn Gootjes    38m.35            3e Linda Hoogendoorn    43m.11

 

5 km mannen                                   5 km Vrouwen
1e Sven Strijk        17m.14            1e Chantalle Timmer     22m.47
2e Bart de Waal        18m.32            2e Quinty de Waal    23m.16
3e Marien Jongeneel    18m.33            3e Linda Hoogendoorn    23m.40

 

(volledige uitslagen www.uitslagen.nl en foto’s op facebook en site van www.rondjezegveld.nl)

Het podium van de vijf kilometer bij de dames

Het podium van de tien kilometer bij de heren.

Veel Clytoneus-atleten bespreken de race na de finish

De start van de 5 en 10 kilometer