Succesvolle Paas Run Bike Run

22 april 2019

Met in totaal 38 atleten aan de start, is de Run-Bike-Run van Clytoneus dit jaar succesvol verlopen. Deelnemers konden kiezen tussen de hele afstand (eerst 7,2 km. lopen, vervolgens 30,4 km. fietsen en daarna nog 3,6 km. lopen) of de halve afstand. Het aantal deelnemers was gelijk verdeeld over beide afstanden.

De wedstrijd werd onder warme omstandigheden afgewerkt. Bij het fietsen hadden de deelnemers te maken met een flinke oostenwind. Op de hele afstand bij de dames lag de top vier het tot en met het fietsonderdeel dicht bij elkaar. Op het afsluitende looponderdeel stelde Mieke van Kuijk uit Harmelen de overwinning veilig. Zij finishte bij na drie minuten voor de nummer twee Sylvia Boxmeer.

Bij de heren op de hele afstand kon clubfavoriet Lennart Kleinjans de internationaal sportende triatleet Sven Strijk behoorlijk bijhouden. Strijk hoefde ogenschijnlijk niet alles uit de kast te halen om met 53 seconden verschil te winnen.

Bij de dames op de halve afstand tekende de winnares zich al vroeg in de wedstrijd af. Alleen pech kon de Woerdense triatlete Chantalle Timmer nog van de overwinning afhouden, maar dat gebeurde gelukkig niet. Met bijna vijf minuten voorsprong eindigde zij op de hoogste trede van het podium.

Bij de heren op de halve afstand ging het eerste looponderdeel voor de top van het veld redelijk gelijk op. De geroutineerde Gouwenaar Andy Koolmees lag de hele wedstrijd aan kop en stond die uiteindelijk niet meer af. Hij finishte uiteindelijk met bijna een minuut voorsprong op Jelle Timmerman.

Top 3 van de verschillende afstanden:

Hele afstand dames:

Mieke van Kuijk                        1 uur 54 minuten en 57 seconden

Sylvia Boxmeer                         1 uur 57 minuten en 52 seconden

Hilda Brak                                 2 uur 2 minuten en 16 seconden

Hele afstand heren:

Sven Strijk                               1 uur 30 minuten en 41 seconden

Lennart Kleinjans                     1 uur 31 minuten en 34 seconden

Erwin Verweij                           1 uur 42 minuten en 39 seconden

Halve afstand dames:

Chantalle Timmer                    56 minuten en 3 seconden

Nienke Heida                           1 uur 2 minuten en 50 seconden

Claudia van der Laan              1 uur 7 minuten en 11 seconden

 

Halve afstand heren:

Andy Koolmees                       48 minuten en 43 seconden

Jelle Timmerman                     49 minuten en 30 seconden

Chris Snelleman                      50 minuten en 53 seconden

Met dank aan alle vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt!

Voor alle uitslagen kijk je hier.