Clytoneus pupillen laten zich zien tijdens derde regio wedstrijd

17 juni 2019

Afgelopen zaterdag gingen de pupillen van  AV Clytoneus richting Utrecht voor de derde regiowedstrijd. Na deze wedstrijd werd er ook bekend wie het klassement over de drie regiowedstrijden gewonnen had.

De B, C en D pupillen kwamen ’s morgens in actie. Bij de meisjes D-pupillen was Flore van Keulen oppermachtig op de 600 meter in 2:22:61. Zij mocht aan het einde van de dag de bronzen medaille ophalen. Bij de meisjes B-pupillen was er een clean sweep op de 1000 meter: de plaatsen 1 t/m 4 werden allemaal bezet door Clytoneus-atleten. Op de eerste plaats eindigde Valerie van Keulen, gevolgd door Guusje Hoogerbrugge, Nora van Aalst en Julia Hoogendoorn. Ditzelfde kwartet liep eerder die dag een clubrecord op de 4x 40 meter estafette. Het oude record uit 2009 werd verbroken met een tijd van 26:16. In het eindklassement won Valerie Goud en Guusje Zilver.

In de middag waren de A pupillen aan de beurt. Omara Wondel was een klasse apart bij de Meisjes A1. Ze won drie van de vier onderdelen met twee persoonlijke records, 1000 meter in 3:46:53 en vortex werpen 24.51. Daarmee verdiende ze de gouden medaille.

Bij de Jongens A1 won Tycho Maree het verspringen met 3.72. Dit was een van zijn drie PR’s deze dag. Sven Dekker won het onderdeel Vortex werpen. Met een afstand van 43,64 bleef hij slechts twee centimeter onder zijn eigen clubrecord.Op de afsluitende 1000 meter liep hij in een tijd van 3:47:94 een PR. Door deze prestaties won Sven de bronzen medaille in het eindklassement.

De Jongens A2 hadden ook succes. Martijn Leih werd eerste mede dankzij een PR op de 1000 meter (3:24:70). Martijn won de zilveren medaille in het eindklassement. Kasper van Aalst liep vandaag voor het eerst onder de 9 sec (8:99) op de 60m sprint en een PR op de 1000 meter (3:39:46). Dit leverde hem een vijfde plek op in het eindklassement.

Al met al een succesvolle dag voorde jonge Clytoneus-atleten. Op 14 september is de regiofinale van de vier poules van de provincies Utrecht en Flevoland op onze eigen atletiekbaan