Woerdense triatleten trotseren de hitte in het Belgische Kanne

1 juli 2019

Zeven Woerdense triatleten stonden afgelopen zondag aan de start van de speciale Cave 111 triatlon in het Belgische Kanne, net over de grens bij Maastricht. Een speciale triatlon want de totale afstand is 111 kilometer, 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km hardlopen. Om 13:00, met een buitentemperatuur van 32 graden, begon het zwemonderdeel in het Albertkanaal. Er kon zonder wetsuit worden gezwommen, want het water was aangenaam warm. Hoewel veel triatleten liever met wetsuit zwemmen, ging het bij Lennart Kleinjans ook prima zonder. Hij zwom een nette tijd van 16.03 minuten. Daarmee kwam hij als 11e uit het water in een internationaal startveld van met name Belgen, Nederlanders, Duitsers, Zwitsers en Spanjaarden. De 100 km fietsen was verdeeld over 4 ronden, waarbij iedere ronde de Slingerberg bedwongen moest worden, een klim van 6% met een lengte van ca. 1km. Daarnaast waren er diverse kortere klimmetjes. Lennart was ook de snelste Woerdense fietser, na 2 uur en 33 minuten fietsen kon hij aan het looponderdeel beginnen. Erwin Verweij deed er met 2 uur en 45 minuten net iets langer over. Het looponderdeel was zwaar. Met een gevoelstemperatuur van 36 graden en het parcours in de volle zon was het afzien. De triatleten moesten 3 ronden lopen, waarbij het parcours elke ronde 200 meter door de grotten van Kanne ging. Heerlijk verfrissend. Maar daarna moesten de deelnemers gelijk een steile trap beklimmen om bovenop de brug over het kanaal te komen. Er werd aan beide kanten van het kanaal gelopen, dus iedere ronde brug op, brug af in de hitte. Erwin Verweij had daar het minste moeite mee, hij liep de ruim 10 km in 49:53. Lennart was 10 seconden minder snel op het looponderdeel maar alle andere onderdelen sneller. Hij eindigde als eerste Nederlander op een mooie 18e plek met een eindtijd van 3:41: 03. Erik Visser werd eerste bij de Heren 60+ met een eindtijd van 4:06:37. Liesbeth van Wijk werd derde bij de Dames 50+ in 4:24:39. Evi van Ekris had snel gezwommen en gefietst maar moest na 2 uur en 55 minuten de triatlon helaas afbreken in verband met een blessure. Overige eindtijden: Erwin Verweij 3:56:57, Mieke van Kuijk 4:25:52 en Philip van der Klaauw 4:30:54.