Clytoneus-jeugd scoort goed bij Junior Triathlon Hazerswoude

22 juli 2019

Op 7 juli vond de derde Junior Triathlon van Hazerswoude plaats. Deze triathlon, georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers, vindt plaats in en om Zwembad de Hazelaar in Hazerswoude-Dorp. Via mond-op-mond reclame vonden een zevental pupillen van AV Clytoneus hun weg richting dit evenement. 
De kinderen tot en met 10 jaar moesten 75 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en ten slotte nog 1250 meter hardlopen. De kinderen van 11 tot en met 14 jaar kregen de dubbele afstand voor de kiezen.
Voor bijna iedereen was dit de eerste keer dat een Triathlon op het programma stond. Al vroeg werd het zwembad bekeken, de fiets- en looproute verkend en duidelijke afspraken gemaakt met de ouders. Voor de jongste categorie mocht 1 ouder namelijk helpen met aankleden na het zwemmen. 

In zes series met elk 25-30 kinderen was het een drukte van belang. In diverse series was het Oranje-Wit van de atletiekclub uit Woerden te zien en het motto 'Deelnemen is belangrijker dan winnen' gold duidelijk niet voor de sportieve pupillen. Verbeten werd er gestreden voor een snelle tijd. In een warm en zonnig zwempark bleek bij de prijsuitreiking dat de inspanningen niet voor niks waren. Maar liefst 3 eerste prijzen werden weggesleept uit Hazerswoude. Guusje Hoogerbrugge won bij de categorie Meisjes 7-8 jaar, Floris Otto bij de jongens in die leeftijdsklasse. Valerie van Keulen mocht de beker ophalen voor beste meisje in de categorie 9-10 jaar. Ook de andere oranjehemden Jari, Twan, Rubin en Mees mochten supertrots zijn. Alle pupillen deden hun uiterste best en eindigden niet onverdienstelijk. Dit smaakt naar meer. De Triathlongroep van AV Clytoneus hoeft over nieuwe aanwas niet in te zitten als het zo doorgaat.