Clytoneus krijgt certificaat voor gezonde sportkantine

3 juli 2019

Atletiekvereniging Clytoneus krijgt certificaat voor gezonde sportkantine

Als tweede sportvereniging in Woerden krijgt Clytoneus het zilveren certificaat voor een Gezonde Kantine. Daarmee laat de atletiekvereniging zien dat er volop gezondere producten te koop zijn in de kantine en dat een gezondere keuze wordt gestimuleerd.

Bij Clytoneus is de afgelopen maanden samen met de buurtsportcoaches van Beweegteam Woerden en Team:Fit gewerkt aan een gezondere sportkantine. Het assortiment is uitgebreid. Een van de voorwaarden om voor zo'n zilveren certificaat in aanmerking te komen, is dat het aanbod in de kantine voor minstens 60 procent uit 'betere keuzes' moet bestaan.

Zo is er binnen iedere productgroep - broodjes, snacks en drinken - een gezondere keuze te maken. Dus naast tosti's en chocoladerepen staan er nu ook volkorenbroodjes en mueslirepen op de menukaart. In de kantine is er - naast suikerhoudende drankjes - ook altijd water beschikbaar.

,,Atleten zijn over het algemeen al 'gezondheidsminded' en op deze manier kunnen we hen daar nog meer in ondersteunen", zegt Yvonne Roeland, kantinecoördinator bij Clytoneus. ,,Maar als ze zin hebben in een lekkere Mars of een flesje AA dan kan dat ook nog hoor. We schrappen niet alle ongezonde dingen uit ons assortiment, maar we zorgen er wel voor dat het nóg gemakkelijker is om de gezonde keuze te maken."

In december vorig jaar ontving tennisvereniging Cromwijck als eerste Woerdense sportvereniging het bronzen certificaat voor Gezonde Kantine van het Voedingscentrum. De uitreiking van het zilveren certificaat aan Clytoneus gebeurt komende zaterdag om 11.00 uur door wethouder Arjan Noorthoek.

Bron: AD Groene Hart