4 triathleten volbrengen de Gelreman

25 augustus 2019

Na het volbrengen van de Frysman in juli van dit jaar, besloten 4 triatleten van AV Clytoneus dat ze ook de Gelreman wilden volbrengen. De Gelreman werd 24 augustus voor het eerst in georganiseerd.

Vanwege de voorspelde hitte werd er tijdens de briefing geadviseerd extra te drinken, goed in te smeren en tijdens de triatlon te doseren. Om 7:00 uur zwommen de triatleten eerst 4 km in de Rijkerswoerdseplas. Corinna Mocking kwam als 1e Woerdense na 1:03 uit het water gevolgd door Cees de Heer 1:09 en kort daarna Aafke Smeets. Arjen Eijlers kon na 1:40 ook zijn fiets pakken. Het fietsparcours bestond uit 4 rondes van 45 km en liep voor een groot deel over de dijk langs de Waal en de Nederrijn. Een vrijwel volledig vlak parcours wat je in de omgeving van Arnhem en Nijmegen niet direct verwacht.

Cees de Heer was als eerste Woerdenaar in het parc ferme om zijn hardloopschoenen aan te trekken en aan de marathonafstand te beginnen; 6 rondes van 7 kilometer. Een deel van het parcours lag gelukkig in de schaduw en de organisatie had voor voldoende drinkposten gezorgd.

Door een goede looptijd wist Cees de Heer van plek 63 naar plek 40 (11:24:57) te stijgen. Aafke Smeets haalde Corina Mocking in tijdens het lopen en eindigde als 71ste 12:35:48. Corinna Mocking kwam met super vlakke rondetijden als 74ste (12:42:45) over de finish. Arjen, die schijnbaar het meest last hadden van de warmte, kwam als 85ste over de finish (13:12:21).

Vol trots in een mooi finishersshirt nog even op de foto om daarna huiswaart te gaan en daar aangekomen stijf uit de auto te kruipen.