Prijsuitreiking Groene Hardloop Circuit

9 september 2019

Waren na drie van de vier lopen van het Groene Hardloop Circuit nog drie dames de nummers 1 t/m 3, in de einduitslag zijn dat drie heren:

Wijnand Fransen heeft over de vier hardloopwedstrijden het beste resultaat behaald, en is de winnaar van het Groene Hardloopcircuit 2019! Met slechts vier punten achterstand heeft Merlijn Gootjes een de tweede plaats in de wacht gesleept. Gerard Hagoort stijgt vijf plaatsen, en verovert de derde plaats in het klassement. De gehele eindstand is hieronder te bekijken.


De prijzen worden uitgereikt door Jan Knijff, bestuursvertegenwoordiger van AV Clytoneus en Mirnada Franchimont, initiatiefnemer van het GHC. Meer informatie over de uitslagen vind je hier.

 

Over het Groene Hardloop Circuit
De Woerdense Singelloop (17 juni 2019) vormt tezamen met Rondje Zegveld (za 30 maart), de Weteringloop (za 11 mei) en Hardloopevent Harmelen (zo 25 augustus) Het Groene Hardloop Circuit. Het GHC is een nieuw hardloopcircuit waarmee de organisatiecomités het hardlopen in de gemeente Woerden en regio verder willen stimuleren. Alle Woerdense kernen nemen eraan deel met een eigen run. 

Voor het klassement kun je punten verdienen. 100 punten voor elke loop waaraan je deelneemt. Daarnaast 50 punten voor de winnaar per afstand. De tweede plaats krijgt 48 punten en zo terug tot de 25e plaats die 2 punten krijgt. De prestatiepunten ontvang je op basis van het klassement per afstand en geslacht. Voor mannen en vrouwen samen wordt één puntenklassement opgemaakt. Voor de eerste, tweede en derde plaats is er een cadeaubon van resp. €100, €50 en €25 beschikbaar, te besteden in de hardloopspeciaalzaak van de Rob Druppers Running Academy. Bij een gelijk aantal punten, wordt er geloot.

De organisatoren van het GHC kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van het Groene Hardloop Circuit:
-Veel positieve reacties van deelnemers;
-Extra deelnemers voor alle lopen;
-Onderlinge versterking door uitwisseling van informatie én materialen.

Wij streven naar een nog mooiere 2e editie waar de Gemeente Woerden trots op kan zijn.